[DR5000] Olympus OM-D E-M1 - wielkie moce małego Aleksandra

Thread: [DR5000] Olympus OM-D E-M1 - wielkie moce małego Aleksandra

Tags: None
  1. Saboor's Avatar

Saboor said:

Odp: [DR5000] Olympus OM-D E-M1 - wielkie moce małego Aleksandra

Quote Originally Posted by dr5000 View Post
    Przygotowaliśmy kolejny film, tym razem dość obszernie mówimy o zawodowej pracy Olympusem E-M1, z perspektywy Nikonów D700 i D800.
    Chętnie posłucham skarg, uwag, wniosków i komentarzy - wciąż uczymy się blogowania i każda opinia jest dla nas na wagę złota!
    Bardzo przyjemnie się ogląda, dzięki dobremu scenariuszowi, treść zostaje w umyśle widza.
    Mogę śmiało napisać, że przypomina to szkołę radiowców: płynny przekaz, żadnych "wypełniaczy" typu ee.., aa.. hmm.. etc.
    Cieszę się mając Cię w grupie "Tester".
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

2. Farensbach's Avatar

Farensbach said:

Też obejrzałem z zainteresowaniem. Gestykulacja mi nie przeszkadzała, wyszło przez to bardziej naturalnie

3. Koriolan's Avatar

Koriolan said:

Zwykle nie oglądam tzw videoblogów , zdecydowanie wolę czytać i oglądać zdjęcia.
    Ale ten obejrzałem bez znudzenia- a te śliczne dziewczyny to dodatkowy smaczek.

Niestety, prawie nikt poza tym forum nie uwierzy, ż enie jest to reklamówka zrobiona 'z inspiracji" firmy Olympus.

Jestem fotoamatorem hobbystą -i żaden z moich dotychczasowych aparatów nie dawał mi tyle radochy w czasie fotografowania, co E-M1.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

4. GoBo's Avatar

GoBo said:

Quote Originally Posted by dr5000 View Post
    Chętnie posłucham skarg, uwag, wniosków i komentarzy - wciąż uczymy się blogowania i każda opinia jest dla nas na wagę złota!
    Super materiał, treść i wykon.
    Z ciekawośći zobaczyłem kilka innych waszych materiałów na YT i ... szacun .

Jedyne co mi przeszkadza w materiale o E-M1 to to, że patrzy się z takiego wysoka na prezentera.
    To pewnie zamierzony efekt, ale osobiście mi to przeszkadza w odbiorze powiedzmy "bardziej niż trochę".
    Polecam się

5. sten's Avatar

sten said:

No pięknie. Przekonałeś mnie do omd, myślałem o PENach, E-M1 dla mnie za dogi i dla amatora jak ja niepotrzebny, ale wyszedł E-M10 i go kupię na pewno. Dzięki, Przekonałeś mnie. Masz u mnie plusa.
    Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.
    Mniej znaczy więcej.

6. tymczasowy_ said:

Quote Originally Posted by sten View Post
    No pięknie. Przekonałeś mnie do omd, myślałem o PENach, E-M1 dla mnie za dogi i dla amatora jak ja niepotrzebny, ale wyszedł E-M10 i go kupię na pewno. Dzięki, Przekonałeś mnie. Masz u mnie plusa.
    Weź pod uwagę jedno, co prawda jest to moje subiektywne odczucie, stabilizacja w E-P5, OMD E-M5/M1 jest zdecydowanie bardziej wydajna niż w pozostałych body. Skoro podoba Ci się OMD to zastanów się nad E-M5.

Miałem przez czas jakiś E-P5 i E-M2 (stabilizacja taka jak w E-M10) - to naprawdę inna bajka w kwestii stabilizacji.

7. sten's Avatar

sten said:

Weź pod uwagę jedno, co prawda jest to moje subiektywne odczucie, stabilizacja w E-P5, OMD E-M5/M1 jest zdecydowanie bardziej wydajna niż w pozostałych body. Skoro podoba Ci się OMD to zastanów się nad E-M5.

Miałem przez czas jakiś E-P5 i E-M2 (stabilizacja taka jak w E-M10) - to naprawdę inna bajka w kwestii stabilizacji.

Dziękuję za informację. Nie chodzi mi tak bardzo o stabilizację. Mój siedmioletni E-420 nie ma jej wcale, zresztą przez cąła moja prygodę z fotografia obywałem się bez. Mam w kompakcie i nie powiem - przydaje się. Tu chodzi o to ze E-M10 bardzo mi się podoba.
    Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.
    Mniej znaczy więcej.

8. GoBo's Avatar

GoBo said:

Stabilizacja w E-M10 jest INNA niż w E-P5 i E-M2
    Polecam się

9. Koriolan's Avatar

Koriolan said:

A ktoś juz miał w ręku E-M2?? Cos przegapiłem????????????
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

10. bobdylan's Avatar

bobdylan said:

Quote Originally Posted by Koriolan View Post
    A ktoś juz miał w ręku E-M2?? Cos przegapiłem????????????
    No tymczasowy_ już miał, na razie wiadomo, że będzie w nim stabilizacja z E-M10.
    Wybacz tymczasowy_, że znowu się czepiam pominięcia literki (bo pewnie chodziło ci o E-PM2). Tak to niefortunnie napisałeś, że można to zrozumieć tak, że E-P5, E-PM2 i E-M10 mają taką samą stabilizację.

Co do nagrania to mi również się podobało. Nie zdawałem sobie sprawy np. z tej różnicy w rozdzielczościach matryc. Łatwiej będzie teraz sobie wytłumaczyć wysoką cenę obiektywów m4/3.
    Last edited by bobdylan; 17.04.14 at 14:42.