Strona 68 z 76 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 752

Wątek: Wątek Faziego

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Piękne ostanie wrzuty. Gratuluje.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cześć,

343 ciekawe, fajne tło pod zdjęcia, fajna konwersja - mała uwaga - są to wierzby, choć nie płaczące.

344 - przedszkole - super, jako okładka do jakieś książki, bardzo mi się podoba.

pozdrawiam,

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kolba Zobacz posta
    Piękne ostanie wrzuty. Gratuluje.
    Dziękuję.

Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    Cześć,

343 ciekawe, fajne tło pod zdjęcia, fajna konwersja - mała uwaga - są to wierzby, choć nie płaczące.
    pozdrawiam,
    Cześć
    Jakoś wszystkie wierzby kojarzą mi się z płaczącymi Nie wiem czemu
    Dzięki za odwiedziny wątku.
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    345.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Czerwiec.jpg
Wyświetleń:	144
Rozmiar:	477,6 KB
ID:	164064

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fazi75 Zobacz posta
    345.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Czerwiec.jpg
Wyświetleń:	144
Rozmiar:	477,6 KB
ID:	164064
    Ok.... czytałam komentarz w galerii więc skoro już tam zajęłam stanowisko to powiem dlaczego jestem na nie.
    Nie traktuj tego jak krytykanctwa, bo daleka jestem od tego, ale też nie potrafię mówić czegoś co jest nieprawdą, mimo, że ta uczciwość i szczerość zwykle ma swoje przykre konsekwencje, ale taka moja natura. Albo szczerze, albo wcale....

Pierwsza rzecz to pytanie, co tak naprawdę chciałeś pokazać?
    jak odpowiesz to powiem o całej reszcie, która mi się nasunęła jak oglądałam, ale być może jest coś czego nie zauważyłam, a zauważyłeś Ty
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    ostatnie do mnie także wcale nie gada..

ale za to przedostatnie przedszkole nr 344 podoba się przeokropnie - bardzo dobra fota
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    Hej. Bardzo dziękuję za odzew
    Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    Ok.... czytałam komentarz w galerii więc skoro już tam zajęłam stanowisko to powiem dlaczego jestem na nie.
    Nie traktuj tego jak krytykanctwa, bo daleka jestem od tego, ale też nie potrafię mówić czegoś co jest nieprawdą, mimo, że ta uczciwość i szczerość zwykle ma swoje przykre konsekwencje, ale taka moja natura. Albo szczerze, albo wcale....

Pierwsza rzecz to pytanie, co tak naprawdę chciałeś pokazać?
    jak odpowiesz to powiem o całej reszcie, która mi się nasunęła jak oglądałam, ale być może jest coś czego nie zauważyłam, a zauważyłeś Ty
    I właśnie chodzi o Waszą opinię. Mnie nie sposób "bronić" tego zdjęcia.
    Cieszą mnie bardzo szczere rzeczowe opinie. Napisz proszę co Ci się nasunęło

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    ostatnie do mnie także wcale nie gada..

ale za to przedostatnie przedszkole nr 344 podoba się przeokropnie - bardzo dobra fota
    Przedszkole to się większości podoba. Napisz co nie podoba Ci się w czerwcu

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Skoro tak to ok.... napiszę co nieco
    Ta fotka z założenia miała chyba pokazać wszystko, cały urok czerwcowego wieczoru, a w efekcie nie pokazuje prawie nic.
    1. pokazałes prawie wszystko jak równorzedne elementy, jednocześnie tym wszystkim, rozmywając znaczenie każdego z nich. W kadrze jest jeden wielki bałagan, nie wiadomo na czym skupić wzrok. Nieostre badyle z pierwszego planu, które w chaotyczny sposób zakłócają kompozycję plus nieostry ostatni plan, na którym jest słońce i horyzont, a w miarę ostry środkowy plan z elementami, które tu nie mają wieksęego znaczenia, bo sama czerwień kilku maków, żeby robiła odpowiednie wrażenie i skupiała na sobie uwagę, musi być odpowiednio zaakcentowana, a tu nie jest. To trochę tak, jakby Cię wysłali na zakupy po coś ekstra fajnego i w jednym sklepie wrzucili wszystko razem do głębokiego wiaderka i powiedzieli szukaj se pan czego chcesz, może znajdziesz? a w drugim pokazaliby Ci to samo ale odpowiednio eksponując, może nie każdą rzecz oddzielnie, ale chociażby grupowo.
    Zawsze trzeba wziąc poprawkę, że to co zachwyca, kiedy się ogląda na żywo, nie będzie tak samo odbierane na płaskim obrazku. W rzeczywistości działa wiele różnych elementów na odbiór jakiegoś widoku, między innymi zapach, temperatura, nastawienie z danej chwili, emocje i okoliczności. to wszystko sprawia, że ten sam widoczek codziennie i u każdego może budzić różne emocje i albo zachwycać, albo wkurzać.
    Na tym Twoim zdjęciu nawet gdyby człek chciał się skupić choćby tylko na klimacie ciepłego wieczoru to nie można, bo wszystkie drobiazgi w takim wielkim bałaganie rozpraszają i drażnią, a nie podkreslają klimat.
    Dużo maków już sfotografowałam bo maki to moje ulubione kwiaty, ale powiem Ci, że z doświadczenia wiem, iż maki pomimo swojego niepodwarzalnego wdzięku i uroku są jednymi z najtrudniejszych do sfotografowania kwiatów. To właśnie widać na Twoim zdjęciu. Nie wystarczy, że one tam są, nie wystarczy, że jest słońce.... to wszystko za mało żeby zrobić obrazek, który chce sie oglądać.
    W takim wypadku, trzeba wybrać co jest najważniejsze i na czym skupić ostrość i co zaakcentować i w jakim otoczeniu to pokazać żeby nie straciło na ważności, a resztę nalezy pominąć. Mimo, że nie pokaże się wszystkiego, to pokazując coś dobrze, pokaże się najwięcej.
    To tak chyba na tyle i na szybko

Raz w życiu wracając z Niemiec spotkałam na trasie pole, które w połowie było kwitnące makami. Widok cudowny.... nie było za bardzo bezpiecznego miejsca żeby się zatrzymać wiec wyskoczyłam zostawiajac auto na awaryjnych na poboczu i szybko kliknęłam parę fot bez możliwości dokładnego spojrzenia i wybrania kadru....
    mam te foty i ciągle jak na nie patrzę to jestem tak cholernie zawiedziona, że nie ma na nich tego co ja tam widziałam....
    Maki sa bardzo wymagajace i rosną w trudnych warunkach, a połączenie maków z ostrym słońcem to taki śmiszny kontrast, że żeby ani jedno ani drugie nic nie straciło, trzeba by dla każdego z nich sotoswać inne parametry.
    osty w chaosie z innymi zielskami natomiat nie są już zadną atrakcją....
    Ostatnio edytowane przez jarmana ; 20.12.15 o 23:37
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fazi75 Zobacz posta
    Przedszkole to się większości podoba. Napisz co nie podoba Ci się w czerwcu
    szczerze - nic mi się w nim nie podoba
    to zdjęcie dla mnie mogło by wygrać konkurs jaki swego czasu ogłaszała Bufetowa - na gniota gniotów - sorry pytałeś - a takie moje zdanie
    ostrość nie wiem gdzie tu jest, totalny bałagan, słońce to jedna wielka plama z halo dookoła - przynajmniej u mnie tak to wygląda
    maki - fajny element, ale totalnie niewybijający się ponad chabazie wszem i wobec panujące na tym kadrze
    na domiar złego krzywe słupy w tle

to wszystko - dodam tylko że nie czytałam postu jarmany więc nie wiem czy cokolwiek co napisałam się powtarza czy też nie
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    jarmana. Bardzo dziękuję za tak wnikliwą analizę, choć twierdzę, że może za bardzo, bo zdjęcie nie jest takiej warte.
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    szczerze - nic mi się w nim nie podoba
    Jak to... maki Ci się nie podobają? To jakaś dziwna jesteś
    Ostatnio edytowane przez fazi75 ; 20.12.15 o 23:59