Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Przy takim sentymentalnym spojrzeniu w dal poprzez fale oceanu, dwoje dzieci to już*tłok. Zdjęcie bardziej by 'wypunktowało' klimat z jedną*z postaci. Może, gdyby jeszcze dzieci były w interakcji (jedno sypie drugiemu piach w oczy, itp). A tak to są*dwa zdjęcia sklejone w jedno.
Zdecydowanie jest za ostre
Zauważyłem ten problem już przy wcześniejszych zdjęciach, które wstawiałem do wątku, lecz w tym wypadku "efekt" jest zdecydowanie zbyt silny. Zdjęcia wstawiam wybierając ikonkę z drzewkiem i wklejając linka do pasku w pojawiającym się okienku. Linki są z flickra. Tam wstawiam fotografie o wielkości 1772 x 1182 pixeli, a do zamieszczania w wątku wybieram te, które mają 800 pixeli u podstawy. Podejrzewam, że flickr podczas skalowania zdjęć dodatkowo je wyostrza.
Dziękuję za bardzo ciekawy komentarz. Faktycznie tak można odebrać tę fotografię. W mojej interpretacji tylko jeden z dzieciaków poczuł ten zew morza, a drugi nie jest nim zupełnie zainteresowany. Ale, ponieważ warto słuchać rad innych poniżej zamieszczam przekadrowane zdjęcie.
Przy okazji może uda mi się wstawić zdjęcie, które nie będzie tak nieapetycznie przeostrzone![]()
Chyba jest OK - wstawiłem na flickr zdjęcie w wielkości dostosowanej do forum![]()
może spróbuj wstawiać bezpośrednio z forum
zapewne jakaś dobra dusza Ci zapoda link do wątku w którym było wszystko pięknie opisane (ja nie wiem gdzie ten temat wrzucili)
to naprawdę wygodniejsze - a i pewność większa że zdjęcia po czasie będą widoczne - bo te z zewnętrznych stron lubią znikać po latach..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Kiedyś takie zło popełniłem
https://forum.olympusclub.pl/threads...=1#post1016904
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki za linka - muszę się zapoznać z materiałem
---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post był o 20:46 ----------
30. Do światła
super to ostatnie !!
bardzo mi się podoba
30 - świetne foto.
Pozdrawiam.
31. Dbamy o prywatność