Super![]()
Super![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
90-bardzo! Fajnie się świecą te skałki pierwszoplanowe. Choć ja bym pewnie to jeszcze podkręcił![]()
Wyglada zapierajaco..
I znów Bieszczady, ehh dawno tam nie byłem. 90 i 91 piękne kolory. Na mój gust w 92 przydałoby się nieco więcej błękitu nieba, który ładnie kontrastuje rudym kolorem traw.
No i jeszcze mam uwagę co do 89. Sądzę, że tam jest tylko jeden Perseid - to ten najjaśniejszy ślad. Pozostałe dwa ślady to albo satelita(ten najsłabszy) albo samolot (ten średnio jasny). Jak wiadomo meteoryt wchodząc w naszą atmosferę zaczyna się spalać, im głąbiej w nią wchodzi tym spala się mocniej (to tak w uproszczeniu) w trakcie spalania może eksplodować rozlecieć się na drobniejsze części itp. W efekcie smuga którą zarejestruje aparat powinna mieć różną jasność i "grubość", co widać na tym najjaśniejszym śladzie. Pozostałe są jednolite na całej długości co sugeruje że są to sztuczne światła.
Sorry, że się czepiam, na pewno nie mam złych zamiarówA perseid i tak jest przepiękny.
"Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby"
Stanisław Jerzy Lec
O proszę, dopiero na to wpadłem a tymczasem te widoki przebajeczne!
90/91 ale i 92 - piękne kolory. Brawo.
90 i 91 super![]()
Było i nie ma, user poszedł sobie i dziala w realu...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro