|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bardzo podobają mi się dwie poprzednie wrzutki. Jak ktoś wcześniej napisał światłem malowane. Ostatnia w kadrze ładnie poukładane, ale IMHO trochę nie poradziłeś sobie ze światłem. "Lampa" za bardzo wypalona(biała plama)
Zaskakujące i ciekawe skojarzenieCieszę, się, że się spodobało!
---------- Post dodany o 10:17 ---------- Poprzedni post był o 10:16 ----------
Będą nowe, będąGłównie góry, ale nie tylko...
---------- Post dodany o 10:20 ---------- Poprzedni post był o 10:17 ----------
Chmmmm... być może, balans bieli to coś, na co - przyznaję - nie zawsze zwracam należyta uwagę. Zwykle (w zależności od kolorystyki, którą chciałbym uzyskać) ustawiam go na 5000K-7500K. W przypadku tego zdjęcia nie mogę nawet zrzucić winy na filtr hitecha, bo zdjęcie zrobione było Samyangiem 7.5mm, ech...
---------- Post dodany o 10:22 ---------- Poprzedni post był o 10:20 ----------
Słońce było zakryte chmurami, które rozproszyły światło. Ale chyba nie wyglada tak źle...?![]()
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
Aj tam, zaraz: "eh" jestem zwolennikiem upiększania rzeczywistości, bo to co mam już się opatrzyło i nie twierdzę, że fioletowe to zło.
Przykładowo: pszenica na focie bez zabiegów wygląda blado i nie ciekawie, ale jak podkręcisz kontrast lokalny, czy po suwakujesz kolor selektywy,
wychodzi złoty łan.
Fota fajna i cuda można zdziałać.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dawno nic nie wrzucałem, ale na szczęście to nie dlatego, że porzuciłem aparat, Robię po prostu tyle zdjęć, że nie mam czasu, żeby wszystko ogarnąć![]()
W każdym razie oto nowa porcja zdjęć. Znowu wizyta u naszych południowych sąsiadów, ale tym razem u tych u których jada się "smażeny syr" a nie "wyprażany"
71
72
73
74
75
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
ładna wrzuta74 i 75 super z naciskiem na 75. pozdr
Bardzo dobra wrzuta. Jest na co popatrzeć.
Widzę że "Czechosłowację" odwiedziłeś... z naciskiem na Czecho
75 - jakoś zawsze zdjęcia pod słońce mają swój klimat.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Klimacik fajny![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja