Zobacz wyniki ankiety: Jaki temat(y) kalendarza OC 2015 wybierasz?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Od Bałtyku aż po Tatry - przyroda Polski

34 62,96%
  • Świat makro

8 14,81%
  • Portret miasta

13 24,07%
  • Fauna

10 18,52%
  • Świat w obiektywie

9 16,67%
  • Fotografia uliczna

9 16,67%
  • Pejzaż

21 38,89%
  • ART

11 20,37%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 42 z 78 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 774

Wątek: Kalendarz 2015

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Jeżeli krytykować można to i ustosunkować się do krytyki chyba też można? Można.

Osobiście spodziewałem się krytyki. Zakładaliśmy, że są gusta i guściki... Natomiast Eddie moim zdaniem zachował się bardzo nieprofesjonalnie (to najłagodniejsze z określeń jakie przychodzi mi do głowy). Dlaczego? Wpadł 5 po 12-stej, dokonał zadymy i co? Efekt widać. Nawet autorka (tak Klikaczu...), której świetne zdjęcia (wyboru przynajmniej jednego z nich będę bronił jak przysłowiowej niepodległości) znalazły się w kalendarzu opowiada się za innym wariantem! Dlaczego więc dokonałaś takiej, a nie innej selekcji i je zgłosiłaś do konkursu?
    Wg mnie zachowanie Eddiego jest o tyle dziwne, że w wątku https://forum.olympusclub.pl/threads...t=#post1132260, #110 jasno określił swoje podejście do wyrażania opinii... Widocznie pisać to jedno a robić to drugie...

Nie będę oceniał publicznie doboru zdjęć dokonanego przez Eddiego, podkreślam raz jeszcze doboru (a nie każdego zdjęcia z osobna). Eddie dokonał krytyki doboru całościowego (podkreślał to kilkukrotnie), ale przy okazji obraził też autorów wybranych zdjęć i to przeszło bez echa! Niesamowite!

Wiele różnych myśli kołacze mi się po głowie po wczorajszej dyskusji, wiele różnych słów chce znaleźć się w tym poście, ale na tym co napisałem powyżej poprzestanę.

Chcę osobiście podziękować autorom, którzy poświęcili część swojego drogocennego czasu na dobór zdjęć, jak również mieli odwagę i zgłosili je do konkursu. Jest mi niezmiernie przykro, że musieliśmy dokonać selekcji tylko 12 ujęć.

Pozostaje jeszcze temat wydania kalendarza. Niestety po powyższej dyskusji i reakcji (lub jej braku) Forumowiczów, żywię obawy...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    254
    Moja galeria
    Ja bardzo czekam na projekt kart kalendarza, ilość zamawianych sztuk od tego zależy, jeden na 100% ale może będzie więcej. Co do krytykowania wyboru zdjęć to jak pisałem dla mnie jest dobrze, uwagi jeśli ktoś ma to można je napisać w jedynie możliwym dla mnie kontekście - przyszłości. Czyli coś w stylu zbioru zasad i założeń wyborów w kolejnych edycjach. Bo mam nadzieję, że w przyszłym roku także kalendarz stworzymy. Zgodziliśmy się na wybierających za nas, wiec ten aspekt bym na dzień dzisiejszy pozostawił w spokoju. Dla mnie jedyne kryterium na przyszłość to wybór zdjęć bez powtarzalności autora choćby i świetne foty zapodał. No chyba że będzie mniej niż 12 autorów
    Ze swojej strony mogę jedynie podziękować za niewdzięczną robotę na jaką sie zdecydowaliście i pogratulować bardzo ładnego kalendarza.

barmichal76
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Jeżeli krytykować można to i ustosunkować się do krytyki chyba też można? Można.

Osobiście spodziewałem się krytyki. Zakładaliśmy, że są gusta i guściki... Natomiast Eddie moim zdaniem zachował się bardzo nieprofesjonalnie (to najłagodniejsze z określeń jakie przychodzi mi do głowy). Dlaczego? Wpadł 5 po 12-stej, dokonał zadymy i co? Efekt widać. Nawet autorka (tak Klikaczu...), której świetne zdjęcia (wyboru przynajmniej jednego z nich będę bronił jak przysłowiowej niepodległości) znalazły się w kalendarzu opowiada się za innym wariantem! Dlaczego więc dokonałaś takiej, a nie innej selekcji i je zgłosiłaś do konkursu?
    Wg mnie zachowanie Eddiego jest o tyle dziwne, że w wątku https://forum.olympusclub.pl/threads...t=#post1132260, #110 jasno określił swoje podejście do wyrażania opinii... Widocznie pisać to jedno a robić to drugie...
    Do tego momentu się zgadzam.

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Nie będę oceniał publicznie doboru zdjęć dokonanego przez Eddiego, podkreślam raz jeszcze doboru (a nie każdego zdjęcia z osobna). Eddie dokonał krytyki doboru całościowego (podkreślał to kilkukrotnie), ale przy okazji obraził też autorów wybranych zdjęć i to przeszło bez echa! Niesamowite!

Wiele różnych myśli kołacze mi się po głowie po wczorajszej dyskusji, wiele różnych słów chce znaleźć się w tym poście, ale na tym co napisałem powyżej poprzestanę.

Chcę osobiście podziękować autorom, którzy poświęcili część swojego drogocennego czasu na dobór zdjęć, jak również mieli odwagę i zgłosili je do konkursu. Jest mi niezmiernie przykro, że musieliśmy dokonać selekcji tylko 12 ujęć.

Pozostaje jeszcze temat wydania kalendarza. Niestety po powyższej dyskusji i reakcji (lub jej braku) Forumowiczów, żywię obawy...
    Jakkolwiek mało delikatnie Eddie nie wyraziłby się o doborze zdjęć i o nich samych, w innym wątku toczy się bój, by nie trzeba się bać ocenić nisko fotografie innych użytkowników. Jeśli jesteśmy za tym, by mieć odwagę wystawiać 0, 1 lub 2 w galerii musimy również mieć odwagę przyjąć krytykę...

Pozdr

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    To słowo "wspólny" należało zaakcentować. Dało się odczuć z wcześniejszej wypowiedzi, że się odcinasz. Ale teraz rozumiem o co chodziło.
    W żadnym wypadku się nie odcinam , zwracam tylko uwagę że gdyby malkontenci zgłosili się do wybierania, byłaby to także wypadkową ich wyborów, a że im się nie chciało to zostaje im narzekanie..
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Ola_Olga
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    298
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    To nie jest mój kalendarz, gdybym go robiłą sama, na pewno część zdjęć byłaby inna..
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    W żadnym wypadku się nie odcinam
    Chyba zaprzeczasz sama sobie.
    Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ola_Olga Zobacz posta
    Chyba zaprzeczasz sama sobie.
    A może jednak nie? Żaden z wybierających nie wybrał takich 12 zdjęć jakie wylądowały w kalendarzu, statystycznie jest to mało prawdopodobne. Więc jeśli Ulka pisze że to nie jej kalendarz to ja to odbieram jako stwierdzenie "nie takie fotki wybrałam" a przynajmniej nie wszystkie. Więc nie widzę także odcinania się w Ulki wypowiedzi.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria
    Nie gadać, kalendarze zamawiać
    Na razie 2 szt. ale chyba jeszcze domówię.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Nie gadać, kalendarze zamawiać
    Na razie 2 szt. ale chyba jeszcze domówię.
    Ja zamówiłem rano, dwa razy, do tej pory w zamówieniach śladu nie ma. Oby kalendarz udał się lepiej niż formularz zgłoszeń Hadesowi.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    254
    Moja galeria
    zamówiłem na razie 1, czy więcej to zależy o wyglądu myślę że nie będzie problemu z domówieniem.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Jakkolwiek mało delikatnie Eddie nie wyraziłby się o doborze zdjęć i o nich samych, w innym wątku toczy się bój, by nie trzeba się bać ocenić nisko fotografie innych użytkowników. Jeśli jesteśmy za tym, by mieć odwagę wystawiać 0, 1 lub 2 w galerii musimy również mieć odwagę przyjąć krytykę...

Pozdr
    Uwierz, potrafię poradzić sobie z krytyką. Mogę również wziąć na siebie pełną odpowiedzialność i ponieść za to "konsekwencje".
    Natomiast czym innym jest krytyka zdjęcia w wątku, a czym innym, w takim przedsięwzięciu, jak kalendarz naszej społeczności... To jednak trochę co innego. Ale to tylko moje zdanie.