Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Cudze dzieło w kadrze

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Cudze dzieło w kadrze

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Tak mi się coś wydaje, że deliberujecie tu nad moją fotką murala łódzkiego z galerii. No cóż jedni widzą zdjęcie inni kadr a inni widzi(misie).
    Trudno się więc odnieść do wszystkich ocen. Ja napiszę że chciałem pokazać ciekawy mural z Łodzi. Ciekawy ale jak w wielu przypadkach kiepsko ulokowany. Kamienica, parking, wieżowiec. Do tego samochody. Zdjęcie zostało zrobione na zasadzie "tu i teraz", bo tam zawsze coś parkuje a i podłoże ma różne poziomy, co utrudnia wykonanie zdjęcia choćby ze statywu.
    Każdy ma prawo do własnej oceny, w kwestii co ja chciałem pokazać, a co pokazałem. Łódx stoi ciekawymi muralami i wciąż ich przybywa. Niestety nie wszystkie da się sfotografować tak jakby się chciało.
    Nie mam pojecia czy dyskusja o Twoim zdjeciu.Ja tylko odniose sie do podejscia jakie zastosowales.Podejscia na zasadzie bo i tak sie inaczej nie da wiec tu i teraz.Potraktuj Swoj ten mural jak i kazde inne zdjecie w inny sposob.Potraktuj jak sprawe sexu z kobieta.Jak sie inaczej nie da to nie pstrykaj nie tu i teraz tylko wcale.Zysk dla matrycy,migawki,aparatu.Stres mniejszy i wiecej czasu dla rodziny.A jak naprawde Cie mocno przypili to zrob podejscie inne,kiedy indziej i w inny sposob wtedy ona (fotografia) bedzie Ciebie milej wspominac i nie bedzie kojarzen ze tylko ja pstrykles a nie wypstrykales.

PS.W Lodzi jest wiele ciekawych i wartych do wypstrykania Czy musisz je wszystkie wypstrykac,Tulipanie.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Skrzyżowanie Piotrkowskiej i ul. Rosevelta. Mural jest za czerwonym wieżowcem należącym do banku, widać go z ul. Piotrkowskiej (na rogu jest Dom jubilerski).
    Znajdziesz????

Tak wygląda cały Załącznik 107892
    Znalazlem.
    Nie wiem, w czym statyw mialby ci pomoc, ale po drugiej stronie jest piekny, rowniotki chodnik - ten zaraz wokol banku. Do tego ladnie ogrodzony z przerwa na postawienie statywu (?).
    Jakbys sie bardziej przylozyl, to bys wszedl do banku na pierwsze, albo jeszcze lepiej drugie pietro i zrobil lepsze zdjecie przez okno (tylko nie mow mi, ze nie mozna i pytales, bo nie uwierze).
    Nie wiem co stralo na przeszkodzie, zeby wywalic z kadru (w trakcie kadrowania albo po) caly ten smietnik z dolu - samochody, murek, itp.
    Nie wiem tez, czemu nie stanales posrodku, tylko kadrowales pod katem?

Zreszta tak jak powiedzial Mirek - nie ma obowiazku pstrykania wszystkiego, co sie nie rusza
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Mireczku zależało mi na zdjęciu, więc zrobiłem, najlepiej jak mogłem. Chciałem Wam pokazać, bo może ktoś będzie w pobliżu, niech też sobie sfoci, może zrobi to lepiej ode mnie. Ja chciałem zrobić zdjęcie z okna wieżowca bankowego, wtedy byłoby na wprost. Ale tam nie chcą wpuścić i koniec tematu. Jak napisałem, murali w Łodzi wiele, ale większość w trudnych fotograficznie miejscach- wysoko na kamienicach. Malowali je na wysięgnikach dźwigowych. W pobliżu wielu są budy handlowe lub nawet baraki.
    Dlatego ja niewiele sfociłem.

---------- Post dodany o 01:05 ---------- Poprzedni post był o 01:02 ----------

K@czy Ty to naprawdę w innym świecie żyjesz. TU nie Ameryka, byłem, próbowałem, nie dało się, prezesa nie było nikt zgody nie dał.
    Co mam Tobie jeszcze napisać.

Panoramy Łodzi też się nie da zrobić np. wieczorem bo jest obawa że mogę być samobójcą, i nikt na śródmiejskie wieżowce wpuścić nie chce.
    Bez urazy, tu jest Polska.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Kurde.Wychodzi na to,ze tylko Ty jestes dobry a reszta zla.No bo Ty chciales dobrze.To prezes zly,bo go nie bylo,.To oni bo nie chceli zdecydowac jak nie bylo prezesa.A to znowu oni bo na dachach nie pozwalaja chodzic.A wogole to Polska jest zla a Ameryka dobra.
    Wiesz co? Napiszsz K@czemu ze nie znasz takiego przyslowia o pchaniu sie na afisz.Moze zrozumie.

| OlyJedi Awatar Gryphoon
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Panowie, co się tak pastwicie nad Bikerem?
    Ja mu wierzę - wiem jak tu jest. Nikt Cie do budynku nie wpuści o dachu nie mówiąc. Dlaczego? Bo nie i koniec. Dyskusji nie ma.

Co do usunięcia śmietnika czy czegoś tam - właśnie dobrze że zostawił. Takie jest tamto miejsce i tak należy je pokazać. Jestem zwolennikiem realizmu. Jak jest syf w terenie - to i syf na zdjęciu - to nie jest studio. A może ktoś to obejrzy i pomyśli że ten syf dobrze by było "wystemplować" w realu???

Poza tym wiecie jak to jest robić foty w mieście: ciasno, światło kiepskie (cienie), ludzie łażą. Dodatkowo trzeba się jeszcze rozglądać czy Ci ktoś zaraz nie da w łeb i aparatu nie zabierze...

Facet chciał dobrze, postarał się i chciał pokazać a Wy mu że to złe, tamto niedobre...
    No jak tak można? Jeszcze nam się zatknie i co wtedy???
    C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
    Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
    Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Gryphoon Zobacz posta

Facet chciał dobrze, postarał się i chciał pokazać a Wy mu że to złe, tamto niedobre...
    No jak tak można? Jeszcze nam się zatknie i co wtedy???
    Ale nikt sie nie pastwi nad Bikerem tylko nad jego metoda tlumaczenia.Spycha wine na wszystkich tylko nie na siebie.Na zasadzie,ze oni zli bo prezesa nie bylo.Inaczej sie slucha jak tlumaczy -Nie potrafilem sie dogadac z prezesem o mozliwosci udostepnienia miejsca do prawidlowego ujecia.Metoda o wykazaniu wlasnych brakow jest dla mnie duzo bardziej wiarygodna jak metoda spychania winy na innych i rownoczesnie wykazywania siebie jako jedynego meczennika.
    Taka metode wielu stosuje,jest bardzo znana i dosc rozpowszechniona wsrod......
    Jasniej nie umiem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria

Panowie zaczynacie udowadniać Bikerowi, że nie potrzebnie robi zdjęcia, a to nie miłe. Zgadzam się z tokiem myślenia Bufetowej, ale problem leży jest gdzie indziej. Chodzi o oceny w galerii. Zauważcie że od paru lat pojawiają się same "dzieła" na naszym forum. Przykład zdjęcia Bikera dowodzi spadku kryteriów przy ocenianiu zdjęć kolegów w galerii. Mamy tak fajne forum i wszyscy tak się lubimy, że nie wypada pod przeciętnym zdjęciem wystawić innej oceny niż 5. Co utwierdzić może naszych artystów, że przez tyle lat marnowali swój potencjał .

z ostatniej chwili - kolega wstawił dzieło do galerii ze świadomością ocen

zakaz

Gdyby nie złośliwiec Tomasso to średnia powyżej 4,5

Dokarmiany ; )
    Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 12.01.14 o 11:34
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    Panowie zaczynacie udowadniać Bikerowi, że nie potrzebnie robi zdjęcia, a to nie miłe.
    Gdzie Ty to w moich postach wyczytales.Zaznaczylem w pierwszym zdaniu,ze o sposob tlumaczenia mi chodzi.Nic o zdjeciach nie pisalem,ani Jego ani Innych.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Dyskusja o ocenach w galerii wydzielona do osobnego wątku
    https://forum.olympusclub.pl/threads...podej%C5%9Bcie
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.