Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Oceny w galerii - kolejne podejście

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria

Oceny w galerii - kolejne podejście

Mirku luzik nie tutaj problem

Sorki yamada bo ciebie znam i lubię ale nie wiem czy ta praca zasługuje na tak wysokie oceny

wszystko z ost 12 godzin
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Cudze dzieło w kadrze

Ja jestem luzny.A tego podejscia do ocen nie zmienisz.Jeden da 5 drugi da 2 i jest to kwestia gustu.Rozumiem.Nie rozumiem jak autor zacznie wrzeszczec na tego co dal 2.Rozumiem jak ktos raz daje 5 a w innej fotce tego autora daje 2,3 -ocenia.Nie rozumiem jak daje zawsze 5.Zakochany? Zlosliwy.Zlosliwy w stosunku do autora czy do reszty oceniajacych.

PS.Ocena 3-dobrze jest tu uderzeniem w policzek,niestety.Zasada prosta.Najdrozszy i najnowszy sprzet w pelni profi i ocena pod fotka min 4 z plusem.Inaczej-jak zyc?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Ja to sie bede bal cokolwiek teraz wrzucic do galeryji

p.s. Dawno juz pisalem temu, ze galeria niestety obfituje w wiele gniotkow....

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    To samo gdy jakies cos do murali zaliczac,ale to tak jak ze zdjeciami.Cale szczescie ze mozliwosc wykonywania murali pod strzechy nie zawitala.
    Zawitała... zawitała
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Zalipie...%82opolskie%29
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Ja to sie bede bal cokolwiek teraz wrzucic do galeryji

p.s. Dawno juz pisalem temu, ze galeria niestety obfituje w wiele gniotkow....

pozdro
    Niestety się z Tobą muszę zgodzić , moje gnioty też tam są...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie nie.To dwie rozne sprawy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria

Andrzej w galerii mamy lepsze i gorsze foty, ale parę lat wstecz ocenialiśmy dużo bardziej obiektywnie, z sympatii od kolegów otrzymywałeś max 4 teraz powinniśmy podnieść skalę
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie nie.To dwie rozne sprawy.
    No wiem, ale Zalipie to fenomen
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Posłużyłam się zdjęciem @bikera jako przykładem. Nie chciałam aby to był wątek "dlaczego zrobiłeś to zdjęcie, bikerze". Sorki chłopie...
    Wytłumaczę inaczej. Mamy na Forum wątek "Sztuka ulicy". Wrzucamy tam zdjęcia murali i inne śmiesznostki znalezione na ulicy. I ok, wątek jest czysto dokumentacyjny - fotografujmy murale, tak szybko odchodzą.
    Widzę to tak. Jest fajny mural, chcę go pokazać ludziom - robię mu zdjęcie (najładniej jak potrafię) i wrzucam do wątku o sztuce ulicy.
    Jeśli jednak mam pomysł aby ten mural posłużył za tło jakiejś fajnej sytuacji, staram się taką sytuację zaaranżować lub na nią poczekać.
    Np. taki fajny malunek:
    http://agapiet.blox.pl/resource/kamienico.jpg
    s
    am w sobie nie jest moim dziełem. Jeśli jednak akurat przechodziłby uliczny sprzedawca balonów z pękiem 50 baloników w ręce i ja akurat bym go uchwyciła - nie zawahałabym się takiego zdjęcia wrzucić do wątku autorskiego.
    Albo taki muralek:
    http://agapiet.blox.pl/resource/wyprowadzamy_psy_nasmyczy.JPG
    j
    eden z tych panów stanął w takiej samej pozycji jak pan ze ściany. Zabawna sytuacja, muralek nie jest tu jedynym elementem zdjęcia, panowie odgrywają ważną rolę.
    Tak to widzę...
    A ten znak drogowy wrzucony przez @kowala - pewnie z Czech albo Słowacji - bardzo mi się podobają ichnie znaki No ale tak zrobić zdjęcie i po prostu dać do Galerii? Raczej nie...

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Gryphoon Zobacz posta
    Panowie, co się tak pastwicie nad Bikerem?
    Ja mu wierzę - wiem jak tu jest. Nikt Cie do budynku nie wpuści o dachu nie mówiąc. Dlaczego? Bo nie i koniec. Dyskusji nie ma.

Co do usunięcia śmietnika czy czegoś tam - właśnie dobrze że zostawił. Takie jest tamto miejsce i tak należy je pokazać. Jestem zwolennikiem realizmu. Jak jest syf w terenie - to i syf na zdjęciu - to nie jest studio. A może ktoś to obejrzy i pomyśli że ten syf dobrze by było "wystemplować" w realu???

Poza tym wiecie jak to jest robić foty w mieście: ciasno, światło kiepskie (cienie), ludzie łażą. Dodatkowo trzeba się jeszcze rozglądać czy Ci ktoś zaraz nie da w łeb i aparatu nie zabierze...

Facet chciał dobrze, postarał się i chciał pokazać a Wy mu że to złe, tamto niedobre...
    No jak tak można? Jeszcze nam się zatknie i co wtedy???
    znam miejscówkę bardzo dobrze. Na pierwszy rzut oka rzeczywiscie niewiele można zrobić. Owszem, można teoretycznie spróbować zrobić zdjęcie z trzeciego, czy drugiego pietra wieżowca naprzeciwko, ale problem w tym, że jeśli dobrze kojarzę, okna w tym biurowcu się nie otwierają i jakość foty byłaby watpliwa. Z drugiej strony, Janusz zrobił zdjęcie o 13, w czwartek. A mógł pofatygować się w dzień wolny, kiedy szansa na mniej aut w kadrze znacznie wzrasta. Do tego mógł spróbować zrobić zdjęcia fragmentów murala i poskładać je w jakimś programie. Myślę, ze o to chodziło krytykom - że nie wykorzystał wszystkich możliwych opcji, żeby zdjęcie było jak najbardziej udane.
    Pozdr