Strona 36 z 53 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 528

Wątek: Widokówka z Gruzji

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Świetny ten chlebowy reportaż.
    Moje wątki: Moje EKSZETY , jaclas - wątek 2
    OFFTOPY mile widziane

| OlyJedi Awatar Seba
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Spróbował by człowiek chleba z takiego pieca. Fajny reportaż, spodobała mi się fotka 360. Broni się jako samodzielna fotografia, w oderwaniu od relacji. Sporo fantastycznych miejsc można u Ciebie zobaczyć, chciałbym choć część tego wszystkiego zobaczyć.
    moje zdjęcia | Pozdrawiam, Sebastian

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    jaclas, Seba - cieszę się że się podoba

yamada - wstępnie planujemy jakiś termin lipcowy więc będziesz miał trochę czasu by się jeszcze tu na miejscu podszkolić.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Nie samym chlebem i dzwonem żyje człowiek... ciekawa gruzińska relacja

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lisiajamka1 Zobacz posta
    Nie samym chlebem i dzwonem żyje człowiek... ciekawa gruzińska relacja
    postaram się o tym pamiętać
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Igrzysk i chleba - chleb już jest
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    no pieczenie chleba faktycznie ciekawe i na pewno oryginalne
    Gruzję tak jak już pisałam bardzo chciałabym odwiedzić, póki jeszcze to wszystko się mocno nie skomercjalizowało...
    Gruzini ponoć są bardzo otwarci na Polaków i bardzo życzliwi - przynajmniej relacje znajomych tak donoszą
    zobaczymy co życie przyniesie - póki co podziwiam ten kraj u Ciebie na zdjęciach
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    no pieczenie chleba faktycznie ciekawe i na pewno oryginalne
    Gruzję tak jak już pisałam bardzo chciałabym odwiedzić, póki jeszcze to wszystko się mocno nie skomercjalizowało...
    Gruzini ponoć są bardzo otwarci na Polaków i bardzo życzliwi - przynajmniej relacje znajomych tak donoszą
    zobaczymy co życie przyniesie - póki co podziwiam ten kraj u Ciebie na zdjęciach
    Z tym uwielbieniem dla Polaków bym nie przesadzał. Utarło się, że Gruzini nas kochają, a to trochę moim zdaniem nagięte. Byłem w Gruzji w maju 2014, na własną rękę zjechałem trochę kraju i, co warte podkreślenia Gruzini są bardzo mili, raczej pomocni, skromni - generalnie bardzo fajny, niezmanierowany naród ale żeby jakoś wyjątkowo kochali Polaków? Czym miałoby się to objawiać? Podobnie jest z nienawiścią do Rosjan. Rosjanie nie są specjalnie może lubiani ale przyjeżdżają tam na wakacje, są obsługiwani jak każdy inny turysta, w samochodach z radyjek leci rosyjskie disco, a część Gruzinów uważa, że jakby ich Ruscy nie złupili to zrobiliby to dużo gorzej Chinole. Jakoś zaakceptowali obecny stan rzeczy - przynajmniej takie miałem odczucie rozmawiając z nimi także o ich sytuacji politycznej i terytorialnej.

Z tym kochaniem Polaków jeszcze może coś dopiszę. To raczej my kochamy Gruzinów bo tłumnie zjeżdżamy ten kraj. Nie wiem czy to z racji na brak sezonu, czy może z innego powodu ale turystów z innych krajów niż Polska i Rosja jest tam naprawdę mało. Zdarzają się Japończycy (ale Ci są wszędzie), jakiś brytyjczyk, czy holender, ale jeśli powiem, że 90% turystów to Polacy i Rosjanie to chyba nie przesadzę.

Jan_S - a TY znowu do Gruzji się wybierasz? Świat jest duży i piękny, gdzie indziej też znajdziesz równie piękne jeśli nie piękniejsze obiekty, do których warto się udać.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    może masz rację - opowiadam relację znajomych którzy stopem tam sobie pojechali i w rozmowie z Gruzinami gdy Ci się dowiedzieli że to Polacy to Ci jakoś szczególnie się ucieszyli... i zaczęli opowiadać różne historie... może po prostu mieli szczęście że tak trafili... nie chcę generalizować (choć to zrobiłam) niemniej takie odniosłam wrażenie - tyle że oni byli tam jednak wcześniej niż Ty
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria
    No tak się trochę utarło. Ale wiesz jak jest. Lecisz do Egiptu, pytają się skąd jesteś i jesteś the best firend. Turcja to samo. Trochę taki zabieg marketingowy.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów