Panie, chmury dodają uroku.![]()
Wilki nie mają parcia na szkło tak jak kozy.![]()
Panie, chmury dodają uroku.![]()
Wilki nie mają parcia na szkło tak jak kozy.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Wczoraj niestety nie było ani fajnych chmur, ani kóz o wilkach nie wspominając (tylko psy) ale i tak było zarąbiście.
Od jakiegoś czasu chodziła mi po głowie Ciężka Dolina o której można przeczytać, że to jedna z najładniejszych dolin Tatr czy nawet spotkałem się z określeniem, że to najpiękniejsze miejsce w Tatrach. Jak się okazało bez wątpienia jest w tym wiele prawdy (a może nawet i cała prawda) a co najpiękniejsze towarzyszyły nam ptaszki, motylki i kwiatki, zamiast dzikich tłumów w leżącej po przeciwnej stronie Rysów Dolinie Rybiego Potoku (Morskie Oko). W dolinie w ciągu kilku godzin widzieliśmy czterech turystów, czterech kolejnych plus dwa psy na jej początku wraz z pracownikiem TANAPu (tego pana niektórzy nie lubią bo wlepia mandaty, ale jak się okazało był bardzo miły i sympatyczny).
Zmarzły Staw, widać go z Rysów gdy spojrzymy prosto w dół:
870.
871.
872.
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
oj bardzo ciekawa jestem tych fot - 3 pierwsze - bardzo smakowite![]()
![]()
![]()
PS nad człowieczkiem na grubym śniegu mam taką czerwoną kreskę - to tylko u mnie czy jakiś babol się wkradł ?
swoją drogą nie spodziewałabym się że aż tak grube partie śniegu zalegają jeszcze w Taterkach
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Kreski nie dostrzegam
Śniegu jak widać miejscami sporo. Podszedłem trochę trochę pod Wagę ale żleb którym wychodzi się na grań był cały zasypany. Może wrócę tu na jesień i jakaś trasa przez Wagę na Rysy albo bardziej w bok na Niżnie Rysy. Dwie osoby idące na Niżnie Rysy spotkaliśmy w powrotnej drodze. Gdyby było wcześniej pewnie poszlibyśmy z nimi.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Piękna ta dolina, zdjęcia super. Ja kreski nie widzę żadnej.
ja już też nie widzę owej kreski - więc to kwestia techniczna u mnie (chwilowa jak widać)
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Zawsze mnie dziwiło, że od Słowackiej strony - południowej - a więcej śniegu niż po naszej![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ladne miejsce i sniegu wiecej bo Tatry Slowackie wyzsze.
Nie ma się co dziwić, pewnie mają więcej kotłów lodowcowych. Ten na focie czyli górna część Ciężkiej Doliny ma wylot na północny wschód a z trzech stron wysokie góry - Wysoka, Ganek, Rysy, Niżne Rysy, Ciężka Turnia. Zimą napada, zejdzie parę lawin i potem śnieg się trzyma w takim kotle. Spojrzałem na foty z końca września gdy byłem na Rysach i widać jeszcze sporo śniegu w tych miejscach. Nie zdziwiłbym się gdyby przetrzymał do kolejnej zimy.
Ogólnie rzecz biorąc śniegu u nich mniej gdyż to strona południowa jak zauważyłeś. Gdy byłem na Krywaniu u nas panowała zima a tam piękna złota jesień![]()
Ależ pięknie krajobrazy pokazujesz. Ostatnie trzy - aż chciało by się tam być.
Jacek