|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Prezentujesz widoczki jakie mieszczuchy (leniuchy) oglądać lubią!
![]()
O i kolejna "kozica górska". Dobrze, dobrze jak się napatrzę to nie będę musiał chodzić (przynajmniej taką wymówkę dam żonie)
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Pogoda trafiła się wymarzona. Słonecznie a jednocześnie chłodno i bezwietrznie - w sam raz na długa wędrówkę. Co prawda z niskimi chmurami, poniżej szczytów fajne zdjęcia wychodzą, ale na Rysy we mgle to bym się nie odważył.
Trzeba panoramkę strzelić wg. przepisu Bodzia i poskładać wg. opisu, którego jeszcze nie zamieścił. Ja tam jakąś strzeliłem, czekam ciągle na instrukcję poskładania
. Leń jestem i nie chce mi się szukać
Kondycję to miał dziadek tak na oko po siedemdziesiątce zasuwający pod górę z plecakiem niewiele mniejszym od niego takim tempem, że ciężko było nadążyć. Ja tam nigdy dobrej kondycji nie miałem, po równym mogę pocisnąć, pod górę już jest gorzej - takim spokojnym tempem, byle do nocy wrócić. Pocieszające jest to, że z wiekiem nie widzę aby było gorzej, a nawet mam wrażenie, że jest lepiej.
Trasa jest długa, ale jak się ją rozłoży na cały dzień nie jest specjalnie wymagająca. Dłuższe strome podejście to dopiero Rysy a tam wyżej, na łańcuchach to się już bardziej odpoczywa, czekając na innych. Dobrze jest przemyśleć problem butów. Widziałem, że ci z typowo górskim obuwiem biorą często dodatkowo drugie buty, a widziałem nawet takich co szli boso. Po tym jak przymierzałem różne takie buty wcale się nie dziwię - w większości z nich pewnie poddałbym się nie kończąc tej asfaltówki. Tylko kunie by zostały, ale dla prawdziwego turysty takiej hańby już chyba nic by nie zmyło
Generalnie każdemu polecam, ale trzeba wcześnie wyruszyć. Sporo osób wychodziło też łatwiejszym podejściem od Słowackiej strony, podobno jeżdżą tam busy. Widoki na górze bezcenne.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
te są super...
262 - cudnie się odbija - pogoda w piątek chyba jednak lepsza niż w poniedziałek była![]()
chociaż nie wiem czy sama bym sobie poradziła z tym ostrym słońcem![]()
wybierz coś do kalendarza - serio serio![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22