Strona 34 z 173 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1724

Wątek: Ze samiuśkich Tater

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Odp: Ze samiuśkich Tater

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Rysy?
    Zgadza się Widok na graniczny szczyt ze Słowackiego najwyższego szczytu.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Zgadza się Widok na graniczny szczyt ze Słowackiego najwyższego szczytu.
    Od Słowackiej strony wchodziłeś? Bardzo ładna trasa, z lekka długa ale prosta i bez trudności technicznych. Ja od polskiej strony nie wchodziłem tam
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Od Słowackiej strony wchodziłeś? Bardzo ładna trasa, z lekka długa ale prosta i bez trudności technicznych. Ja od polskiej strony nie wchodziłem tam
    Wchodziłem od polskiej. Przedwczoraj wieczorem zastanawiałem się jeszcze nad wyjechaniem kolejką na Kasprowy i dalej w stronę Krzyżnego ile się da przejść. Ale nie wiedziałem jak będzie z biletami, można co prawda zamówić w internecie ale znowy nie wiadomo, o której się dojedzie a z zakopianką różnie bywa, a nie dałem rady wyjechać bardzo wcześnie. Pojechałem więc do Polny Palenica i stamtąd był plan, że w zależności od warunków pogodowych i ilości turystów pójdę na Rysy, Szpiglasową (choć tą staram się raczej zostawić na jesień) bądź Kazalnicę-Przełęcz pod Chłopkiem gdyby były tłumy na Rysy (ta trasa podobno jest ciężka technicznie, więc nie wiem czy bym dotarł do celu). Z parkingu już szedł niezły tłum, ale narzuciłem dosyć duże tempo na tej asfaltówce i tłum gdzieś zniknął (sporo pewnie porozchodziło się na boki) tak, że przy schronisku i nad Czarnym Stawem turystów było malutko. Jak się później okazało wstrzeliłem się w taką przerwę pomiędzy tymi wcześniejszymi turystami co zamierzali iść na Rysy a tymi późniejszymi do schroniska i nad staw. Dzięki temu szlak na Rysy był w miarę pusty, zatory zaczęły się robić dopiero na łańcuchach blisko szczytu gdyż sporo osób zaczęło już schodzić na dół. Z tego co tam mówili to wcześniej kolejki przy podejściu były bardzo duże, a na Rysach trzeba było sporo się namęczyć aby jakieś wolne miejsce znaleźć.
    Od Słowackiej strony jeszcze nie wchodziłem ale było widać, że trasa lekka a na niej tłum Słowaków
    Od strony technicznej polski szlak jest dosyć stromy, a im bliżej szczytu tym więcej łańcuchów choć technicznie nie jest jakoś specjalnie trudny - dobrze poprowadzony, sporo występów skalnych na których opiera się stopy więc generalnie określiłbym trudność jako średnią. Przeszedłem go kiedyś spokojnie w trampkach w padającym deszczu. Swoją drogą trampki świetnie sprawdzały się na gładkiej, mokrej i śliskiej skale dzięki stosunkowo miękkiej podeszwie. W typowych górskich twardych butach nie było lekko
    Jeżeli idzie się spokojnie, z przystankami na zdjęcia, trzeba liczyć jakieś 13 godzin, sporo czasu niestety traci się na mijankach na łańcuchach. Na parking wracałem już w ciemnościach.
    Ostatnio edytowane przez alnico ; 30.08.14 o 09:46
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Pierwszy sensowny widok po opuszczeniu przeklętej asfaltówki miałem taki jak Gulasz . Ula miała parę fajnych chmurek, ja szerszy obiektyw
    256.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mool-2.JPG
Wyświetleń:	799
Rozmiar:	937,9 KB
ID:	128279
    257. Słońce dawało nieźle po oczach

Nazwa:	mool.JPG
Wyświetleń:	786
Rozmiar:	890,6 KB
ID:	128278
    258.

Nazwa:	mool-3.JPG
Wyświetleń:	782
Rozmiar:	718,2 KB
ID:	128280
    259.

Nazwa:	mool-4.JPG
Wyświetleń:	808
Rozmiar:	801,0 KB
ID:	128281

Do kalendarza już nie daję, gór tam sporo, ale jakby ktoś chciał coś z ostatnich fotek to piszcie.
    Po kliknięciu większa rozdzielczoś
    Szwarc, mydło i powidło

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Śliczne zdjęcia.
    Każde z tych zdjęć nadaje się do kalendarza .Super .

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Zazdroszczę, i zdjęć i tej kondycji

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

Pierwszy sensowny widok po opuszczeniu przeklętej asfaltówki miałem taki jak Gulasz . Ula miała parę fajnych chmurek, ja szerszy obiektyw
    no piękne, ja chyba na Rysy nie prędko... Foty z Morskiego b.ładne, ja tam wiele czasu na zdjęcia nie miałam, bo od razu uderzalyśmy na Szpiglasową.. Szerokości czasami przydałoby się więcej no ale cóż
    czekam na więcej zdjęć domyślam się że będzie co podziwiac
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Ładną pogodę Trafiłeś, dawno takiej w Tatrach nie miałem. Woda jak lusterko takiej nie udało mi się jeszcze tam widzieć. Szlak słowacki polecam, jest bardzo widokowy, tylko chcąc oprócz wchodzenia robić zdjęcia trzeba sporo czasu na taką wyprawę przeznaczyć.

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

Kazalnicę-Przełęcz pod Chłopkiem
    Trzy razy tam podchodziłem, dwa razy zrezygnowałem z powodu zmieniającej się na deszczową pogodę. Trzeci raz doszedłem we mgle - dzięki dwóm nieznajomym taternikom przeszedłem bez problemów najtrudniejsze i podobno niebezpieczne fragmenty, dalej szedłem sam - oni wydarli w przód (podobno szli na słowacką stronę).
    Mgłę w której szedłem obserwowałem wcześniej z Bandziocha - patrzyłem stamtąd na Morskie Oko - widziałem ją jak się podnosi, 10 minut i MOka nie było już widać, nie było już nic widać dalej niż 10-15m, a później to ledwie na 5m.
    Do kalendarza już nie daję, gór tam sporo, ale jakby ktoś chciał coś z ostatnich fotek to piszcie.
    Piękne!
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Piekne widoki, swietne foty.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Uprawnienia umieszczania postów