Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 84 z 84

Wątek: z Las Vegas do Zabriskie Point

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: z Las Vegas do Zabriskie Point

Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Relacja z Tatr spowodowała, że wątek poszedł w zapomnienie a zostało jeszcze kilka fot z Zabriskie Point.
    Warto tutaj być rano i wieczorem - we wszystkie strony są kapitalne widoki, ale w danej chwili któraś strona jest pod słońce, jak poniżej. Mając słońce za plecami fajnie byłoby widać strukturę gór w tle.
    39.

40.

50.

51.

Jak wcześniej pisałem z powodu zamkniętej od południa drogi nie zdążyłem już przejechać wzdłuż Doliny Śmierci i tym samym zobaczyć kilku ciekawych miejsc jak słone jezioro czy znajdujący się tutaj najniższy punkt w Ameryce Północnej - 86 m poniżej poziomu morza. Jest to też najbardziej suche miejsce Ameryki i jedno z najcieplejszych na Ziemi, najwyższa zmierzona tu temperatura to 56,7 °C. Ja zanotowałem jedynie 45 °C, a było to już pod wieczór, niedługo przed zachodem słońca.

52. Rzut oka na dolinę

53. Można tu spotkać piaszczyste wydmy
    Tylko strasznie tam sucho...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Super, szczególnie słoneczko
    The question is, who cares?

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

wstyd się przyznać - ale jakoś umknął mi ten wątek - niemniej dobrze było się zrelaksować przeglądając całość (jak za starych dobrych czasów gdzie seriale nadrabiało się w wakacje pełnymi seriami)
    nie jestem w stanie wymienić które zdjęcia najlepsze bo musiałabym przenumerować chyba wszystkie górskie - które bardzo mi się podobają
    bardzo lubię ten krajobraz z pokazaniem dróg - fota 20 trochę to oddaje - niemniej szkoda że nie udało się z pełną szerokością asfaltu
    tak czy inaczej - zazdroszczę wyjazdu i wyciśnięcia z tego pobytu tylu fantastycznych ujęć
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    wstyd się przyznać - ale jakoś umknął mi ten wątek - niemniej dobrze było się zrelaksować przeglądając całość (jak za starych dobrych czasów gdzie seriale nadrabiało się w wakacje pełnymi seriami)
    nie jestem w stanie wymienić które zdjęcia najlepsze bo musiałabym przenumerować chyba wszystkie górskie - które bardzo mi się podobają
    bardzo lubię ten krajobraz z pokazaniem dróg - fota 20 trochę to oddaje - niemniej szkoda że nie udało się z pełną szerokością asfaltu
    tak czy inaczej - zazdroszczę wyjazdu i wyciśnięcia z tego pobytu tylu fantastycznych ujęć
    Dzięki . Dobre spostrzeżenie co do tej drogi, niewątpliwie byłoby lepiej. Pod Twoim kierownictwem to dopiero byłyby foty, aż szkoda, że nie było Cie ze mną
    Zostało jeszcze trochę fot z powrotnej drogi do San Francisco, przy okazji coś tu jeszcze wrzucę.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja