Strona 47 z 197 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1966

Wątek: Wypociny Kolby.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Odp: Wypociny Kolby.

Mnie najbardziej: 258; 261; 262 i 268. "Oklepane" i panoramka (3) - świetne.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Góry Stołowe to wcale nie jest łatwy temat do fot w porównaniu z innymi górami jakby mogło się wydawać na pierwszy rzut oka . Według mnie tam na prawdę trzeba spędzić sporo czasu i popełnić sporo fot aby wgryźć się w te niuanse skał ze światłem i lasem aby wyciągnąć na fotach magie tego miejsca . Jednorazowy wypad i focenie powoduje jedynie takie wrażenie jakiegoś niedosytu - wiem to po swoim wypadzie i swoich fotach . Teren wydaje się bajkowy i idealny do fot a efekty fot po powrocie do domu na kompie nie powodują już takiego wrażenia jakie widzimy własnym okiem na żywo

268 i 269 wyszły fajnie a dalsza obórka to więcej bajkowości. 271 też mi się podoba kadrem
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Góry Stołowe to wcale nie jest łatwy temat do fot w porównaniu z innymi górami jakby mogło się wydawać na pierwszy rzut oka . Według mnie tam na prawdę trzeba spędzić sporo czasu i popełnić sporo fot aby wgryźć się w te niuanse skał ze światłem i lasem aby wyciągnąć na fotach magie tego miejsca . Jednorazowy wypad i focenie powoduje jedynie takie wrażenie jakiegoś niedosytu - wiem to po swoim wypadzie i swoich fotach . Teren wydaje się bajkowy i idealny do fot a efekty fot po powrocie do domu na kompie nie powodują już takiego wrażenia jakie widzimy własnym okiem na żywo
    Zgadzam się w całej rozciągłości. Jednak jak się popełni 1000 zdjęć, to jest duża szansa, na kilkadziesiąt fajnych
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria

Zgadzam się z Wami. W błędnych i w szczelińcu warunki są trudne z uwagi na bardzo dużą rozpiętość tonalną ale nie tylko. Jest dużo turystów a jest dość wąsko (miejscami bardzo). Wędrówka ze sprzętem foto a do tego statyw niekiedy to masakra, a nie mówię o rozłożeniu trójnoga. Jednak da się. Dużo zależy również od pogody.
    Dzięki za komentarze.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Byłem w Błędnych Skałach dawno, dawno temu... miło popatrzeć na te zdjęcia, nie tylko ze względu na wspomnienia
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria

bardzo fajne wrzuty z Gór stołowych. pozdr

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

na szczęście Stołowe to nie tylko Błędne Skały i Szczeliniec..
    tuż obok (z miejscowości Pasterka) wychodzi szlak na czeską stronę - gdzie też sporo fajnych formacji skalnych można zobaczyć - a jest nieskomercjalizowany - i jak tam byliśmy to po drodze minęliśmy raptem kilka grup 4-5 osobowych
    także można się było wyszaleć i wyfocić do woli
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria

Po naszej stronie są w lesie skalne grzyby. ładny szlak i mało uczęszczany.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Kolba rzuciłeś się na trudny temat ale chwała Ci za to. Ja ze swojego wypadu w 2008 roku mam sporo fot z 550UZ ale z mało których jestem zadowolony hehe A co do ilości turystów to taka mała pokazówka
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	14.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	535,8 KB
ID:	124399
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Przyjemnie tak z Tobą wędrować pomiędzy skałami w te upalne dni Można złapać trochę oddechu od codzienności zanim będzie można pojechać na urlop
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".