42, 43 i 46 mi się najbardziej podobają.
A bar micwę widać świętują równie hucznie jak u nas pierwszą komunię świętą![]()
42, 43 i 46 mi się najbardziej podobają.
A bar micwę widać świętują równie hucznie jak u nas pierwszą komunię świętą![]()
The question is, who cares?
Ładne zdjęcia. Opisy też fajne dajesz.
Co do "cyrku" napisze tylko że to słowo nie jest na miejscu moim zdaniem.
no to teraz poszlajamy się po starej Jerozolimie:
47 Pielgrzymi na Via Dolorosa (Drodze Krzyżowej), aczkolwiek bruk po którym szedł Jezus jest sporo poniżej obecnych ulic.
48 Via Dolorosa - obecnie (a pewnie i wczasach Jezusa) - uliczki handlowe, na wprost wyjścia, na ścianie budynku okrągły znak stacji Drogi Krzyżowej
49 Dzielnica koptyjska i jej sąsiad
50 koptyjski mnich
cdn.
Fiu fiu
dalej... dalej... dalej...
tę relację chce się oglądać![]()
Bardzo fajna fotorelacja. Oddajesz na tych zdjeciach klimat tego miejsca. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
dzięki za odwiedziny
hmmm, no nie wiem, nie wiem
myslę, że kolejne będą bardziej "klimatyczne"
51 Dzielnica muzułmańska - a właściwie jeden wielki targ
Sklepik z mięskiem
W ogóle bardzo łatwo odróżnić poszczególne dzielnice: muzułmańska - chaos, ruch, kolory, zapachy, sklepiki, sklepiki, sklepiki, ludzie, ludzie, ludzie, turyście, i od czasu do czasu przemykający żyd, jesli pobozny to zakrywający ręką oczy co by niewidzieć tej całej Sodomydzielnica Żydowska - spokój, czysto, żydzi, żydzi, żydzi, chrześcijańska (koptyjska) - cisza, spokój.
52 Chlebek
53 Fryzjer ... z polskim akcentem
54 Dzielnica muzułmańska, boczna uliczka, nietargowa - mieszkalna, a właściwie wyjście ze stareg miasta
55 j.w.
56 Gdyby nie one, to aż strach pomyśleć co by tam chodziło po ulicach. Choć trzeba przyznać, że co wieczór ulice są sprzatane
57 A teraz uliczka handlowa w dzielnicy żydowskiej, tu była nawet klimatyzacja (na ulicy), czysto, cicho, inaczej. Krata tuż za flagą to początek dzielnicy muzułmańskie
Fiu fiu
Ładne koloryi ciekawe zdjęcia... ale... już chyba to pisałem, kolejne wrzuty będę kontemplował milcząc
![]()
![]()
![]()
Bardzo fajnie się ogląda. Kadry i miejsca świetne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||