OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Nas spod trzepaka przeganiała pani Cackowa. Trzepak i śmietnik obok. Jakoś nam nie przeszkadzało to sąsiedztwoA dookoła jaśminy, pewnie to nie chodziło owej pani.
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Wszystkie znam, syfa nie. Na czym to polegało ? (naprawdę nie robię sobie jaj - u nas nie było gry w syfa)
My mieliśmy panią Denisową. Kobieta z kresów, z bardzo mocnym "radzieckim" akcentem.
cytat: "Pilarczyk, ty baciarze, nieee - ty nie baciar, ty już bandyta"![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Ja też nie znałam syfa ale wstydziłam się przyznać![]()
jak bawiłem się w swoim pokoju i porozrzucałem wszystkie zabawki po pokoju to wchodził ojciec i mówił "posprzątaj ten syf z podłogi, bo się przejść nie da" - może o to chodzi
Kiedyś gonili z trawników, żeby nie grać w piłę bo się trawa wydepcze. Teraz sam bym każdego dzieciaka zachęcał do włażenia z piłką na trawnik. Niestety, dookoła sam beton i kostka. Nie ma chord dzieciaków, nie ma krzyków, pisków, gry w chowanego, podchodów, śmigających rowerów. Są otoczone płotami place zabaw.
Na razie póki syn mały to razem chodzimy na spacery, ale co będzie za 5-10 lat? Mam nadzieję, że dzieciaki sąsiadów nie będą spędzać całych dni przed komputerem albo telewizorem i razem uda nam się wygnać latorośle na świeże powietrze.
Chyba jest tak. Bierze się coś, może być piłka, a może być i śmieć z kosza. Rzuca się tym czymś w kogoś i on jest tym syfem. A ta osoba aby pozbyć się nazwy syf, musi rzucić w inną osobą tą rzeczą, i z kolei to właśnie ta osoba jest nowym syfem. I tak dalej , itd....
Chyba o to chodzi.
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...