Dawno tu nie zaglądałem... i to był błąd...
Jak zwykle świetnie, jak zwykle nietuzinkowo, po prostu "inne spojrzenie"... brawo...
Obiecuję się poprawić i zaglądać częściej...
Pozdrawiam
Dawno tu nie zaglądałem... i to był błąd...
Jak zwykle świetnie, jak zwykle nietuzinkowo, po prostu "inne spojrzenie"... brawo...
Obiecuję się poprawić i zaglądać częściej...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Pani B.
Z ostatniej wrzuty wszystkie zaciekawiają - co też tam może być, ale przyznać też muszę, że nie za wiele z nich zrozumiałem...
Drugie - to rzut na ścianę bloku? Niezwykłe, czy przesłaniem tejże narracji była samotność w blokowiskach?
Czwarte przyciąga swoją prostą formą i tematyką wydawać by się mogło sprzed wojenną, ale też nie za wiele z niego odczytałem.
pozdrawiam,
Słuszne pytania Robercie. Niemal każde z tych zdjęć ma swojego autora i sam dopisek "Narracje" to trochę mało. Biję się w pierwś
Na pierwszym zdjęciu jest fragment instalacji "Sekrety" Ady Dobrzeleckiej. Zielone roślinne kule i wtopione w nie szkiełka-ramki ze zdjęciami. Lub takie właśnie szklane klosze.
Na drugim - wideo Rachel Rakeny (Nowa Zelandia) - "Endless Is The Love". Na ścianę bloku rzucony był film przedstawiający mężczyznę spożywającego. Chyba najbardziej mi się to spodobało z całych Narracji (mimo średnio wartkiej akcji)
Na trzecim - Projekt Joanny Stanisławek - "Przebudzenie". Sieć sznurków nawiązuje do znanego z dzieciństwa sposobu komunikowania się z rówieśnikami, tzw. poczty sznurkowej. Do realizacji projektu zaangażowani zostali mieszkańcy ulicy, sąsiedzi autorki. Projekt realizowany w ramach programu Dom Kultury + Inicjatywy Lokalne.
Na ostatnim - można było przebrać się w stój z epoki i sfotografować się na tle archiwalnych zdjęć okolicy. Autorki pomysłu - Kamila Kmiecik, Ewa Puczyłowska.
Mam jeszcze jedno (u @brody można zobaczyć inne z tego miejsca). Aleksandra Ciapka, Filip Ignatowicz - "Był dach, był dom" - wiata śmietnikowa zaaranżowana na przestrzeń mieszkalną.
brody, nie brody... . Wolę u Ciebie oglądać te: "Reżyserki Własne Kierowniczki Wodopoju".
Poczekam, mam czas... dużo czasu.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bardzo fajna fotka.....ta ostatnia. Interesujący pomysł z ta aranżacją miejsca.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
U Ciebie jak zwykle ciekawie.
Ciekawie może i kiedyś było, od dawna posucha, w głowie pustka, wszystko wydaje się beznadziejne. Będę chyba zmuszona do próśb o wstawiennictwo modlitewne w intencji weny. Dziękuję za pamięć i próby wskrzeszenia![]()
I jak, przynieśli co? Trzej królowie, mędrcy, bezdomni, uczeni?
Nadzieję jakom? Odkadzili złe fluidy?
* modlim się, ale to o cud ma być czy co?