Ostatnio edytowane przez alnico ; 2.08.13 o 08:58
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Wrażenie takie, że aż normalnie pyłek ze skrzydeł musiałem z powiek strząsać![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Piękna wrzutka![]()
Kurka wodna jakie śliczne. Dawaj dalej i nie przejmuj się malkontentami. Nie wiedzą co czynią![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
za motyle trąbki jestem Twoją wielką fanką
a punkty dodatnie ode mnie dostaniesz jak system pozwoli![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
motyle cudne![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Wróćmy tymczasem do gór, tym razem Stołowych. Nazwę zawdzięczają budowie - piaskowcom ułożonym poziomo (płaskie jak stół). Ich częścią są m. in. czeskie Adrszpasko-Teplickie skały z wątku Ahutty.
Po naszej stronie granicy leży najwyższy szczyt masywu Szczeliniec Wielki. Najłatwiejszy dostęp do niego jest z Karłowa, do którego możemy dojechać wijąc się licznymi serpentynami Drogą Stu Zakrętów łączącą Radków z Kudową Zdrojem.
Mimo, że to najwyższy szczyt to ze stosunkowo wysoko położonego Karłowa nie wygląda szczególnie imponująco.
77. Szczeliniec Wielki
Okrężny szlak na Szczeliniec zaczyna się i kończy w okolicy parkingu w Karłowie, nie jest szczególnie trudny/ciężki, można go spokojnie idąc pokonać w kilka godzin będąc tu nawet na chwilę przejazdem tak jak to zrobiłem. Warunki do zdjęć nie były szczególnie dobre - większość czasu silne słońce, tylko czasem lekko za jakąś chmurką - walka z ustawieniem pomiędzy przepałem i niedoświetleniem, wspomagana polarem.
Powierzchnia szczytu pokryta jest licznymi zwietrzałymi piaskowcami tworzącymi labirynt szczelin, korytarzy, wąwozów. Wiele skał ma swoje nazwy związane ze swym wyglądem ludzi czy też zwierząt.
78. Początek wejście na szczytowe partie góry
79.
80.
81.
82.
83. skała zwana małpoludem
84.
85.
86.
87.
88.
89.
Prawie wszystkie zdjęcia robiłem mZD12/2.0
Ostatnio edytowane przez alnico ; 10.08.13 o 16:20