Ostatnio edytowane przez alnico ; 17.08.14 o 01:40
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Zazdroszcze Ci umiejetnosci uwieczniania tak pieknie motylkow.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
242 fajne.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Jakiego (jakich) szkła używasz do motylków?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Witam,
Ogólnie bardzo dobre zdjęcia parę szczegółów do których bym się przyczepił
340.Jak dla mnie dziwnie wygląda ta łodyga do góry nogami (wiem że tak w rzeczywistości może i było ale chyba bym obrócił).
Poza tym troszkę chyba za ciemno - jakiś szary wyszedł ten modraszek. I troszkę tło rozprasza, nie musi być idealnie czysto ale łodygi w tle rozpraszają.
341. Tak jak by w cieniu motylek był ciut światła brakuję w moim odczuciu
342. bardzo dobre
o żesz Ty
są przecudne i podpisuję się pod pytaniem helmutha![]()
ŚLICZNE...
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
340 to był mZD 60, a dwa kolejne to mZD 75-300 z dwoma pierścieniami pośrednimi. Z poprzednich zdjęć duże motyle, ważki to najczęściej mZD 75-300 a z mniejszych owadów mZD 60.
---------- Post dodany o 14:19 ---------- Poprzedni post był o 14:12 ----------
Mi ta łodyga nie wygląda dziwnie - modraszki z często spotykam w tej pozycji, przyzwyczaiłem się.
Co do światła to wieczorem jak obrabiałem wyglądały fajnie, teraz jak patrzę faktycznie dałbym jaśniej i może więcej kontrastu, zdjęcie było robione tuż przed burzą, zaczynał padać deszcz i było już ciemnawo.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Motylosy OK, choc osobiscie jeszce nad swiatlem bym popracowal
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów