OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Tak żeby wątek odświeżyć, jedna stara fotka z Helsinek - dla tych co w wątku Farensbacha o fińskie miasta się dopytują:
115.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
W piątek po wielu latach wybrałem się na Czantorię. W dzieciństwie, gdy istniała jeszcze Czechosłowacja, bywałem tam często i od tego czasu kojarzy mi się z kontrabandą. Przez Czantorię przemycało się różne towary i walutę.
Jedna z zasłyszanych rozmów z tych czasów:
- k... jakiś Pepik mnie ..., kupiłem 3 litry spirytusu a okazało się, że w butelkach woda była
- to cię drogo ta woda kosztowała
- nawet nie, na szczęście zapłaciłem mu fałszywymi pieniędzmi
A to parę fotek z Czantorii (pogoda nie była najlepsza do zdjęć - ostre słońce):
116.
117. Ustroń
118.
119. Ustroń
120. Wisła
121. Na Czantorii trafiłam na ptaszarnię, wkrótce wrzucę więcej fotek
122.
123.
124.
125. powrót
widać jesień,
ta sowa to prawdziwa?![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
No i te piramidy w Ustroniu...![]()
Fajne te zdjęcia. Byłem dwa razy na Czantorii w sierpniu. Dużo turystów. A i wycieczka z Rosji nawet na Czantorię wchodziła.
Ładna ta sowa.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Piramidy w Ustroniu dobrze byly rozpoznawalne...Czantoria i szlak na Stozek... czesto tam bywalem.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO