Ostatnio edytowane przez alnico ; 10.08.13 o 17:28
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Tak się złożyło, że mamy porównanie dwóch miejsc z tego samego masywu Gór Stołowych.
Patrząc na dalszy ciąg zdjęć ahutty z Adrszpasko-Teplickich Skał oraz moich potwierdza się wrażenie, że na Szczelińcu poruszamy się po bardziej dzikim terenie.
Cechą charakterystyczną gór są liczne wąwozy i korytarze.
Tak to przykładowo wyglądają okolice "Piekła":
90.
Najgłębszą szczeliną jest "Piekło" liczące 30 metrów głębokości. Podobno bywa, że śnieg utrzymuje się tam do lipca. Miejsce to ma swój specyficzny mikroklimat przypominający ten panujący w jaskiniach. Było tu chłodno i wilgotno, mimo że dzień był nadzwyczaj upalny.
91. "Piekło" od góry
92. Bramy piekieł / droga do "Piekła"
93.
94.
A teraz jesteśmy w "Piekle"
95.
96.
97. Tu wyjście z "Piekła"
98. A tak wygląda niebo gdy patrzymy z "Piekła"
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
fajnie pooglądać miejsca w których się było i wspomnieć lato sprzed 4 lat![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Witam
Pięknie te góry przedstawiasz, nigdy w nich nie byłem. Przynajmniej dzięki Wam mogę sobie ,,Popodróżować''![]()
ciekawe miejsce. na zdjęciach z góry wąwozu wydaje się trochę niebezpiecznie. ta wysokość robi wrażenie
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Potwierdzam.... widziałam na własne oczy śnieg w Piekle na początku czerwca 2-3 lata temu![]()
Mnie tam jeszcze nie było, ale jak już pisaliśmy, coś trzeba będzie wymyślić i sie razem wybrać.
The question is, who cares?
Trzeba uważać. Tarasy widokowe mają barierki, szczeliny już w większości nie są zabezpieczone, więc zbaczając ciut ze szlaku można wpaść w jakąś dziurę, a nawet wprost do piekła
Pomyślimy i wymyślimy. Już wiem nawet kto nas poprowadzi...
z naszą admirałową na czele wszystkiego dokonamy! przy niej nawet piekło zamarzło![]()
Ostatnio edytowane przez alnico ; 12.08.13 o 00:48
Aż wróciłem do tytułu bo myślałem, że do Ahutty trafiłem a tu Twoje tylko, że nasze stołówki. Fajny ten kurczak z 84
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 12.08.13 o 00:49
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ