OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Pozdrawiam, Ewa
--- Najlepszy aparat to ten, który akurat mam przy sobie ---
Dzięki. Z paziem faktycznie jest problem. Siedzącego spokojnie na oście widziałem raz w życiu. Czasami je widuję na pobliskim polu koniczyny, ale tam są cały czas w ruchu - koniczyna nie utrzymuje ich ciężaru i trzeba je łapać praktycznie w locie. Na szczęście AF w miarę sobie radzi i z serii zdjęć da się coś wybrać. W tym roku widziałem pierwsze pokolenie na wiosnę, ale gdy poszedłem z aparatem łąka była niestety już skoszona, motyli brak. Teraz pojawiło się drugie pokolenie, na razie tylko trafiłem na młodziutką sztukę, więc może jeszcze się pojawią. Sporo ich widziałem wczoraj w Pieninach (zaraz do nich wrócę), począwszy od wąwozu (wszystkie w locie) po Trzy Korony, gzie ich było najwięcej ale w tym miejscu (barierki, przepaść) focić się nie da. Był nawet paź żeglarz, pierwszy raz w życiu go widziałem - drugie pokolenie, które raczej rzadko w Polsce się pojawia.
Na niepylaka apollo niestety nie trafiłem.
Ostatnio edytowane przez alnico ; 12.08.14 o 19:05
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Ja się po raz kolejny natknąłem na "rusałkę żałobnik". Dziwny motyl. Lubi siedzieć na korze, na ziemi lub na ... gównie.
No i jak tu focić takie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jedziemy dalej z Pieninami.
312. Wcześniej był widok z Pienin na Tatry, teraz bardziej w lewo
313. Idziemy na Trzy Korony Wąwozem Szopczańskim
314.
315.
316. Dochodzimy do Przełęczy Szopka - widok na Tatry
317. Skręcamy na szlak niebieski w kierunku Trzech Koron
318.
Cały czas walczymy z południowym słońcem![]()
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
pamiętam ten dziki tłum.. jak byłam tam też ciężko się było odpowiednio nachylić żeby złapać najlepszy możliwy kadr![]()
byłam jesienią - ale latem ten zielony przełom Dunajca z góry równie piękny![]()
Pieniny do łażenia są spoko - bo ani ciężkie a nawet w gorszą pogodę da się co nieco pochodzić...
swoją drogą tego wąwozu o którym piszesz chyba nie znam![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
No ładniutkie widoki. Aż chciałoby się samemu tak pospacerować![]()
Tłum był, ale relatywnie i tak było nieźle. Z tego co słyszałem w weekend turyści stali nawet godzinę w kolejce aby wejść na platformę na Trzech Koronach.
Jesienią pewnie jest ładniej, więc może tam wpadnę jak będę w pobliżu, choć Tatry są silną konkurencją.
Tymczasem udajmy się na Trzy Korony. Jak mi się wydawało zrobiłem parę fajnych fotek Samyangiem 7.5, ale jak się okazało obiektyw był uszkodzony i wszystkie poszły do kosza
319. "Szlak" na trzy Korony
320. i parę widoków stamtąd, w południowym słońcu niestety
321.
322.
323.
324.
![]()