Strona 120 z 131 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.191 do 1.200 z 1302

Wątek: Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    ale nam serwujesz rarytasy - ciekawa jestem który z nich okaże się najlepszy w FM Listopada

podejście do strusio-surykatkowego kadru - rewelacyjne - jedyne czego bym się czepiła - to kilku milimetrów więcej z prawej - i byłoby dla mnie absolutnie idealne
    kociak - też w punkt - te krwawe ślady na pyskach są przerażające - ale pewnie bardzo naturalne dla ich środowiska
    Dzięki a co do kadru ze strusiem to też bym chciał mieć nieco szerzej ale optyka nie puściła...

Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Wspaniały moment zachowania surykatek przed defilującym strusiem. Kąpiel geparda to także unikatowa chwila. Będąc fanem tego wątku to zamieszczone w nim fotografie mówią bardzo wyraźnie do odbiorcy. Jedynie informacja gdzie zdjęcie zostało zrobione dopełnia całości przekazu.
    Super, dziękuję za komentarz

349. Przez większość roku Pelikan różowy, jest tak naprawdę biały i ogólnie niczym szczególnym się nie wyróżnia. Sytuacja zmienia się znacznie w okresie godowym, kiedy pióra nabierają różowego odcienia a kolory głowy i skóry stają się dużo bardziej intensywne. Wtedy samce przyciągają uwagę nie tylko samic, ale i fotografów, którzy próbują uchwycić interesujące szczegóły. Jestem ciekawy waszej opinii czy udała mi się ta sztuka?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210909_pelikan_001.jpg
Wyświetleń:	325
Rozmiar:	533,9 KB
ID:	239029

350. Wielka Migracja Zwierząt nie bez powodu nazywana jest wielką. Tą, uwiecznioną na zdjęciu, przeprawę przez rzekę Marę obserwowaliśmy 3 godziny a nie wiem jak długo trwała, bo ani nie widzieliśmy jej początku ani końca. Niezliczone tysiące antylop Gnu, jedna za drugą, przeprawiały się przez rzekę a w oddali było widać kolejne nadciągające stada. Wydawało się, że to się nigdy nie skończy...

Nazwa:  20190815_przeprawa_001.jpg
Wyświetleń: 1080
Rozmiar:  1,21 MB
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Ten dziób z wolem to jak luksusowa spinka do krawata. Niesamowite barwy a i dla mnie zupełna nowość gdyż tu bez opisu ani rusz. Przeprawa robi przeogromne wrażenie.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Dzięki za komentarz

351. Strusie mają wiele sposobów na radzenie sobie z wysokimi temperaturami. Jednym z nich jest stroszenie piór i odsłanianie nagiej skóry, aby zwiększyć powierzchnię ciała przez którą nadmiar ciepła jest odprowadzany do otoczenia. Być może pomaga też zbicie się w ciasną grupę co może ograniczać powierzchnię, na którą padają promienie słoneczne. To już jednak tylko moja teoria...

Nazwa:	20210915_w_grupie_chlodniej_001.jpg
Wyświetleń:	302
Rozmiar:	684,6 KB
ID:	239079

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    A co one tak wszystkie tyłkiem obrócone do ciebie ?
    Chyba nie lubią być fotografowane

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    A co one tak wszystkie tyłkiem obrócone do ciebie ?
    Chyba nie lubią być fotografowane

nie dostały nic w zamian to gwiazdeczki obróciły się zadem
    w ramach TFP nie będa współpracować
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Myślę, że zrobiły sobie forum tematyczne i są zwrócone ku sobie a że temat interesujący to nie zwracają uwagi na otoczenie.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Zapewne wszyscy macie rację . Dzięki za komentarze

352. Choć obecnie trudno to uwierzyć to były czasy, kiedy lwy były najbardziej rozprzestrzenionym dużym ssakiem lądowym. Jeszcze ok. 2000 lat temu można je było spotkać na Bałkanach a w X w. n.e. ostatnie lwy spacerowały po Kaukazie. Teraz to gatunek reliktowy, którego zasięg występowania został ograniczony do Afryki subsaharyjskiej. Ten dumny i piękny kot został wyparty przez największego drapieżnika w historii Ziemi...

Nazwa:	20210930_portret_krola_001.jpg
Wyświetleń:	294
Rozmiar:	1,47 MB
ID:	239131

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Mocne, dumne spojrzenie - król jest tylko jeden Są jeszcze lwy azjatyckie, które wiele, wiele wieków temu oddzieliły się od afrykańskich. Kilkaset sztuk żyje jeszcze w Parku Narodowym Gir Forest w Indiach.

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lisiajamka1 Zobacz posta
    Mocne, dumne spojrzenie - król jest tylko jeden Są jeszcze lwy azjatyckie, które wiele, wiele wieków temu oddzieliły się od afrykańskich. Kilkaset sztuk żyje jeszcze w Parku Narodowym Gir Forest w Indiach.
    Oczywiście masz racje, tworząc opis zwyczajnie zapomniałem o azjatyckiej populacji.

Animator Zwycięzca OlyRulez Awatar edorka
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    170
    Moja galeria
    @Lilen Twoje zdjęcia są przepyszne