Chciałbym jakąś fotę wyróżnić, ale naprawdę nie mam co, wszystkie warte wielokrotnego powrotu do oglądania i podziwiania![]()
Chciałbym jakąś fotę wyróżnić, ale naprawdę nie mam co, wszystkie warte wielokrotnego powrotu do oglądania i podziwiania![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
Miło, że zaglądacie. Dziękuję
271. Około dziesięcioletnia gepardzica Imani, córka słynnej Malajki, wygrzewa się w porannym słońcu na niewielkim kopcu termitów, wraz z trójką swoich trzymiesięcznych pociech. Jedno z tych uroczych kociąt utykało, co niestety oznacza duże problemy w jego dorastaniu i najprawdopodobniej nie uda się mu dożyć gepardziej pełnoletności.
Miło, że dzielisz się swoimi zdjęciami. Rewelacja. Dzięki![]()
@lisajamka1 dziękuję, robię to z przyjemnością
272. Ten samiec wikłacza śliniaczkowatego (Ploceus xanthopterus) zawisał na gałęzi do góry nogami, machał skrzydłami i głośno śpiewał. To nietypowe zachowanie miało za zadanie przyciągnąć uwagę samiczki siedzącej na pobliskiej gałęzi.
kocia rodzina - cudna![]()
te malenstwa zawsze są przecudne i wdzięczne do focenia![]()
a ptaki zaskakująco ostre ubarwienie mają - ciekawie pozuje![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dzięki @gulasz
273. Lampart, po upolowaniu i zjedzeniu młodego guźca, rozgląda się z brzegu nory, którą jeszcze kilka godzin temu zajmował upolowany guziec z rodziną.
Jednak nie zdecydowałbym się na tak bliskie obcowanie z tymi sympatycznymi kotkami. Znając moje szczęście podszedłbym o pół meta za blisko i w prasie pokazały by się artykułu o pożartym przez kocięta turyście z Europy.![]()
Również podziwiam za odwagę. Piękny kadr, jedynie tło nieco bym przygasił - w/g mnie za mocno daje po oczach.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
@wyszomir też się zastanawiałem się dlaczego tak "jasno". Pobrałem i potwierdziło się przypuszczenie. W Afryce jak w innych południowych krajach jest za dużo światła.
@Lilen masz systemowy problem.
Wsadowo zrobiłem banalną korektę (Channel Mixer > Green > 10%) ostatnio opublikowanych obrazów.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zostało jeszcze 5 porównań. Gdybyś chciał, wyślę w nowym linku. System więcej nie puścił.
Dobrze by było sprawdzić kalibrację monitora, sterowniki i ustawienie grafy oraz profil ICC .
Ostatnio edytowane przez jck ; 29.03.21 o 17:13