Dzięki za upewnienie mnie, że wciąż i jeszcze dobrze widzę kolory. To świetna wiadomość. @jck dziękuję.
Lilen - granatowy ptaszek wyglada odjadowo. Być tak widocznym i przeżyć to zapewne niełatwe...
Dzięki za upewnienie mnie, że wciąż i jeszcze dobrze widzę kolory. To świetna wiadomość. @jck dziękuję.
Lilen - granatowy ptaszek wyglada odjadowo. Być tak widocznym i przeżyć to zapewne niełatwe...
Ostatnio edytowane przez apz ; 16.03.21 o 14:24
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
@Lilen w uzupełnieniu.
Lepsze i bardziej subtelne będzie zrobienie tej korekcji na krzywych (green).
Ostatnio edytowane przez jck ; 16.03.21 o 16:41
@jck nigdy nie było mi po drodze z krzywymi. Kiedyś próbowałem się zaprzyjaźnić ale nic z tego nie wyszło. Swoją wersję tego zdjęcia już zostawię taką jaką jest - większą uwagę będę zwracał na to w przyszłości
![]()
fajna lekcja - mysle ze dla wszystkich zagldających![]()
ostatnie koty faktycznie w punkt jesli chodzi o kolorystyke![]()
a niebieski ptak - true - w takim klimacie chyba ma nielatwo![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dziękuję wszystkim zaangażowanym za uczynienie mnie nieco mniej zielonym
Zwracam honor, wzrok masz sokoli
Odnośnie do Bystrzaka to sądząc po ich ilości nie mają z przeżyciem większych problemów
Teraz zdjęcie bez zielonego to powinno nie być "kontrowersji" wokół kolorów
260. Korzystanie z wodopoju to duży stres, szczególnie dla roślinożerców. Nigdy nie wiadomo co może czyhać w mętnej wodzie lub w pobliskich krzakach. W parze zawsze raźniej a i ryzyko się rozkłada na dwóch
![]()
A gdzie "crocodyl" ?
Jak na NG oglądam, to tak pokazują - zebry lub gnu piją, a krokodillus wyskakuje i łapie za pysk lub udo.
Żart oczywiście![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
juz gdzies to widziałam![]()
kapitalny portrecik![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Łooo Panie... Takie cuda to tylko w telewizji....
Zawsze musisz być do przoduDzięki!
261. Pokręcona lwica. Lwy to największe koty afrykańskie i równocześnie jedyne koty prowadzące stadny tryb życia. Zwiększa to skuteczność polowań jak i zapewnia lepszą ochronę młodych kociaków. Spoiwem każdego stada są spokrewnione lwice, które często wymieniają się drobnymi czułościami.
Pelikany super! (poprzednie też fajne, ale jednak pelikany je przebiły).
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)