Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Piękny kocurek![]()
kociak ciekawy![]()
a budynki mega wpadające w oko![]()
podoba się
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Kociak 208 raczej groźny niż milusińskiAle - za zdjęcie wyrazy głębokiego szacunku. Świetne!
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
no takie założenie zrobiłem... Ty nie lubisz?
Który to w kolejności "świat" nie podejmę się oceny. Faktem jest, że społeczność zamieszkująca te miasta jest bardzo ale to bardzo tradycyjna. Kobiety chodzą w narzuconej na głowie białej tkaninie, niby prześcieradle, przez które może być widać tylko jedno oko, i przez tą szczelinę obserwują świat jednym okiem. W ścisłym starym centrum turyści nie mogą poruszać się samodzielnie a tylko z lokalnym przewodnikiem. Spacerując z żoną w części "dozwolonej" dla turystów pogubiliśmy się w licznych wąskich uliczkach i niechcący trafiliśmy do zakazanej części. Zostaliśmy grzecznie stamtąd wyproszeni. Nie piszę to wcale ironicznie: lokalny mężczyzna naprawdę grzecznie nas poinformował, że nie możemy tu przebywać i wskazał nam drogę do wyjścia. Może to dlatego, że turystów nie było tam wcale (bardzo rzadko w tą część Algierii trafiają zagraniczni turyści) więc miał zwyczajną ludzką cierpliwość dla zagubionych.
209. Słoń jaki jest każdy widzi...
jakoś mam poczucie że w pionie byłoby w punkt
ciut przeszkadzają poucinane czeski słonia![]()
niemniej piękne światło i śliczny model![]()
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
kociak bardzo fajny, tło zgrane w świetną całość![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
I to jest pięknie, że każdy może mieć różną wizję tego samego ujęcia. Mi się podoba tak jak jest: przycięcia sprawiają na mnie wrażenia jakby słoń wychodził z kadru, był blisko a szeroki kadr dodaje kontekstu czyli, że nie jest sam a jest częścią stada![]()
Mam ujęcia na których słonik nie "ucierpiał" i jest w całości ale na mnie te kadry wywierały mniejsze wrażenie
210. Błyszczak lśniący (Lamprotornis nitens), Namibia
![]()