Pierwsze co widać to wysoki DR i detal. A wisienka na torcie to wysokie ISO ... I życie stało się prostsze![]()
Pierwsze co widać to wysoki DR i detal. A wisienka na torcie to wysokie ISO ... I życie stało się prostsze![]()
3200 IS0 i kolorki na zdjęciu ptaszka nie zdegradowane. Co może współczesna technika.
Jeszcze raz obejrzałem zdjęcia focze. Nie było za dużo światła, a jednak kamera wychwyciła dokładnie to co było, wszystkie subtelności. Zdjęcia nie zatraciły, jak to mówią fachowcy na niektórych forach - plastyki, dają się oglądać w przód, w tył, do góry do dołu, w lewo i w prawo.
Pzdr, TJ
Dziękuję a w szczególności @Tadeusz Jankowski za jak zwykle wnikliwy komentarz
189. Ta urocza dziewczynka to córka górnika, który ciężko pracuje w nielegalnej kopalni złota. Kopalnia znajduje się w pobliżu wioski Dolisie, gdzie mieszkają razem rodzinami pozostałych górników.
![]()
Dzieciaki są cudne i chętnie pozują
piekna fota
no i oczywiście fota została zgłoszona do konkursu na najlepsze foto lutego
![]()
Ostatnio edytowane przez gulasz ; 11.02.20 o 19:43
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
No oczywiście, bo piękna jest![]()
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
Zasłużona nominacja![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Śliczna fotka![]()
189. Dziecko jak żywe, dziewczynka jak malowana. W oczach trochę znaków zapytania, trochę ciekawości. Foteczka ładniutka, co jest zasługą modelki, która zapozowała na chwilkę i jeszcze większą fotografa, który ją w ułamku sekundy zakomponował.
Pzdr, TJ
Jak zwykle miło mi Was widzieć w tym wątku![]()
hmmm musiała być nieśmiała bo jakoś nie weszła...
190. W Rezerwacie Biosfery Dimonika w Kongo było jakoś dziwnie. Przyzwyczajony jestem w takich miejscach do dużej ilości zwierzyny a tam było bardzo pusto. Piękne trawiaste tereny, wprost wymarzone dla antylop, były opuszczone... Dobrze, że przynajmniej ważki latały dokoła bo miałem co fotografować.
![]()