Strona 64 z 131 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1302

Wątek: Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Niesamowicie widowiskowe zdjęcia! To jak to musi wyglądać w realu, niezapomniane wrażenia

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    jestem w raju
    niech to się nie kończy...
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Wspaniałe kadry

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Kadry wspaniałe, ale pewnie i tak nie umywają się do wrażeń podczas obserwacji na żywo takiego widowiska...
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    A gdzie byłeś robiąc zdjęcia - jestem ciekawa jakie to są odległości - i jak widziałes przez wizjer jakies większe ruchy to czy serducho nie zabiło mocniej ??
    zdjęcia robią ogromne wrażenie
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    A gdzie byłeś robiąc zdjęcia - jestem ciekawa jakie to są odległości - i jak widziałes przez wizjer jakies większe ruchy to czy serducho nie zabiło mocniej ??
    zdjęcia robią ogromne wrażenie
    Byłem na brzegu po drugiej stronie rzeki, trudno mi teraz ocenić ale mogło to być 30m do 50m. Obydwa zdjęcia zostały zrobione z tego samego miejsca. Przybliżenie przedstawia akcję, która działa się w miejscu widocznym po prawej stronie szerszego ujęcia.
    Akcja dzieje się cały czas, adrenalina podczas oglądania/robienia zdjęć jest "non stop" na bardzo wysokim poziomie. Nigdy nie wiesz w którym miejscu będzie najciekawsza akcja więc aparat jest cały czas przy oku i wyszukuje najciekawsze miejsca do sfotografowania.
    Od tego można się uzależnić! Ogólnie fotografia natury jest mocno nieprzewidywalna, nigdy nie wiesz co się wydarzy a na zrobienie dobrego zdjęcia jest ułamek sekundy. Nie chcę nawet pamiętać ile dobrych ujęć straciłem bo akurat odłożyłem na chwilę aparat lub chciałem wymienić na inny z innym obiektywem. Czasami jeździ się godzinami szukając ciekawego tematu a jak się go znajdzie to ma się kilka sekund na zrobienie dobrego ujęcia. Jeżeli aparat nie jest przygotowany (np się uśpił, złe ustawienia z poprzedniej akcji, dekielek na obiektywie itp) to szansa przepada. Wielokrotnie jestem przez to mocno sfrustrowany i mocno się powstrzymuje aby nie rzucać "mięsem" lub aparatem ale i tak nie mogę bez tego żyć.
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Jakiś filmik z przeprawy nagrałeś? Też pewnie byłby ciekawy. Co do fotografowania nieprzewidywalnej przyrody, mam podobne doświadczenia i odczucia
    Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 31.01.20 o 12:01

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    dzięki za dogłębny opis
    tak czułam że tam buzuje

i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy
    z tej akcji masz tyle dobrych ujęć że ciągle się zastanawiam które z nich najlepsze a wybrać ciężko - bo wszystkie się podobają

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Coś z przeprawy na pewno jeszcze wrzucę ale ponieważ nie lubię eksploatować za długo jednego tematu to teraz z innej "beczki"

180a. Raz do roku w miejscowości Djanet na Saharze w Algierii obywa się tradycyjny festiwal Sebeiba zakorzeniony w naprawdę odległej historii. Podobno jego początki zrodziły się w wyniku konfliktu pomiędzy dwoma plemionami zamieszkującymi ten sam teren. Konflikt przebiegał stosunkowo łagodnie a z czasem przemienił się w konkurencję, które plemię lepiej zatańczy rytualne tańce. I tak do czasów współczesnych przetrwał w formie niemal niezmienionej. Obecnie mieszkańcy dwóch najstarszych dzielnic Djanetu kontynuują tradycję: najlepsi tancerze, w tej roli mężczyźni a nawet dzieci, tańczą do śpiewu i rytmu wybijanego przez kobiety. Wszyscy ubrani w tradycyjne stroje rywalizują w kurzu od rana do wieczora z niewielką przerwą przez południe, kiedy słońce praży najmocniej.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20190910_Sebeiba_001.jpg
Wyświetleń:	319
Rozmiar:	901,5 KB
ID:	218490

180b.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20190910_Sebeiba_002.jpg
Wyświetleń:	319
Rozmiar:	1,04 MB
ID:	218491
    Ostatnio edytowane przez Lilen ; 31.01.20 o 19:30
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    tego typu historie to kwintesencja podróżowania
    lubię poznawać zwyczaje i tradycje danej społeczności do której przyjeżdżam z daleka