Strona 119 z 131 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.181 do 1.190 z 1302

Wątek: Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    344 - bardzo ładne rodzinne zdjęcie. Komentarz pozwala na pełniejszy odbiór fotki. Machająca ogonem lwica wyraża duże emocje, ogon dodaje do kompozycji i wymowy zdjęcia wartość.
    Ciekawe, że u dalekich krewnych lwów - kotów domowych występuje to samo. Gdy wracałem do domu, to witały się ze mną tak samo jak te lewki, a kocica wywijała ogonem, co u kotów oznacza nie tylko zdenerwowanie, ale także silne emocje pozytywne.
    TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 16.11.21 o 23:46

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    ostatnia lwia rodzina - cudna
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Dziękuję wszystkim za komentarze i miłe słowa. Cieszę się, że czytacie opisy bo czasami mam wątpliwości czy ktokolwiek je czyta i czy tracić na nie czas...

345. To nie jest chęć przyjrzenia się koledze z bliska czy nie ma pryszczy a poważna walka, która może zakończyć się nawet śmiercią jednego z przeciwników. Zadając kolejne ciosy głową w szyję lub tułów swojego rywala żyrafy ustalają, który z nich zajmie wyższą pozycję w stadzie i będzie miał prawo do randki z samicą. Mam nadzieję, że nie byliście świadkami podobnej sytuacji wśród swoich znajomych...

Nazwa:  20210204_Co_tam_masz_001.jpg
Wyświetleń: 1119
Rozmiar:  1.009,8 KB

346. Czy to potwór z Loch Ness? A może inny nieznany stwór? Nic z tych rzeczy... To tylko nastoletni słoń, zażywający wieczorową porą odświeżającej kąpieli w sadzawce na terenie Parku Narodowego Hwange w Zimbabwe.
    Nazwa:  20210925_Potwor_z_Loch_Ness_001.jpg
Wyświetleń: 146
Rozmiar:  828,7 KB
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Żyrafy przesympatyczne ale kąpiący się słoń swym czerwonym oczkiem budzi lekką grozę. Świetne ujęcia.
    pozdrawiam Wiejo

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    dopiero tutaj przeczytałam opis do słonia - nie wpadłam oczywiście na to co to za potwór
    ciekawa perspektywa

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

a żyrafie tańce szyjami uwielbiam

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Opowieści o temacie fotografii są potrzebne by zrozumieć sama fotografię, jak w przypadku słonika.... Dlatego popieram pisanie słów kilka poza samym pokazywaniem obrazu.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Dziękuję za komentarze, odwiedziny no i nominacje. Jest mi bardzo miło

347. Surykatki ważą ok 700g a struś nawet 150kg więc jest od surykatek większy ponad 200 razy. Dla tych małych sympatycznych zwierzątek to prawdziwy gigant. Nie dziwi więc, że z taką uwagą i wydawałoby się zdziwieniem wpatrują się w ptasiego olbrzyma - największego żyjącego ptaka. Mimo różnicy wielkości, struś nie stanowi żadnego zagrożenia dla dzielnych surykatek i przeszedł obok nich zupełnie obojętnie, sprawiając wrażenie jakby ich w ogóle nie zauważył.

Nazwa:  20210906_Spotkanie_z_gigantem_001.jpg
Wyświetleń: 840
Rozmiar:  1,55 MB

348. "W czasie deszczu koty się nudzą..." no chyba, że chwilę wcześniej upolowały coś do przekąszenia. Widoczny na zdjęciu gepard należy do koalicji pięciu samców o nazwie Tano Bora. Tak liczna grupa gepardów to swego rodzaju ewenement w świecie tych kotów, ponieważ jeżeli już tworzą koalicje to są to grupy składające się przeważnie z dwóch lub trzech spokrewnionych samców.

Nazwa:  20210213_W_czasie_deszczu_koty_sie_nudza_001.jpg
Wyświetleń: 833
Rozmiar:  1,73 MB
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    ale nam serwujesz rarytasy - ciekawa jestem który z nich okaże się najlepszy w FM Listopada

podejście do strusio-surykatkowego kadru - rewelacyjne - jedyne czego bym się czepiła - to kilku milimetrów więcej z prawej - i byłoby dla mnie absolutnie idealne
    kociak - też w punkt - te krwawe ślady na pyskach są przerażające - ale pewnie bardzo naturalne dla ich środowiska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Czytam i podziwiam -> prawdziwa afrykańska uczta

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Wspaniały moment zachowania surykatek przed defilującym strusiem. Kąpiel geparda to także unikatowa chwila. Będąc fanem tego wątku to zamieszczone w nim fotografie mówią bardzo wyraźnie do odbiorcy. Jedynie informacja gdzie zdjęcie zostało zrobione dopełnia całości przekazu.
    pozdrawiam Wiejo