ładnie się zaczyna....może się czegoś nauczę
czaple fajne,szczególnie 5 ! no i błotniak !!
ładnie się zaczyna....może się czegoś nauczę
czaple fajne,szczególnie 5 ! no i błotniak !!
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Bardzo dobry początek wątku. Błotniak i czaple fajowe![]()
Fajne Abir, brawo za fajne zdjęcia. Gdzie dokładnie byłes ( jesteś) k/N.Karczmy ?
Ja właśnie wróciłem od siebie (k/Lipusza) i jestem padnięty, a miał być wypoczynek.
Jacek
następny który będzie pokazywał swoje ptaki![]()
fajnie fajnie ... czekamy na więcej - początek bardzo obiecujący![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Lipusz - piękne okolice (przejeżdżałem kilka razy). Jacku - odpoczywam w Chmielnie. choć z aparatem potrafię jeździć w różne miejsca w szeroko rozumianej okolicy. Np. okolice Egiertowa, lasy Wieżycy, lub Radunia między Kartuzami a Żukowem, teraz właśnie pognało mnie nawet w okolice Nowej Karczmy.
Powiem Wam, że warto czasem posłuchać dzieci. jak zrobiłem zdjęcia czapli moje pociechy chciały żeby pojechać z nimi w to samo miejsce następnego dnia (były przekonane że ten rybojad będzie tam cały czas stał). starałem sie im wytłumaczyć, że to jest dość daleko i nie ma większego sensu. No ale, jednak pojechałem. I co zobaczyłem? Na tyle co się udało podejść z dwójką dzieci zrobiłem takie fotki żurawii
7.
8.
9.
10.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
I to tylko "z doskoku"
Bardzo ładne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Fajne te żurawie,. podaj współrzędne.
Jacek
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Zapowiada się kolejny interesujący wątek. Jak na początek kadry ciekawe, zwłaszcza modele.
Bardzo ładne tereny masz w swojej okolicy. Życzę wielu udanych kadrów i z niecierpliwością czekam na kolejne odsłony.
Pozdrawiam
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
to są zdjęcia z mojej pierwszej w życiu zasiadki w namiocie. oczywiście wiele im brakuje. słońca praktycznie nie było wcale, jednak zdecydowałem się posiedzieć dla samego zbierania doświadczenia. wiele się nauczyłem, np. że mam za wysoko kije (choć sprawdzałem "na sucho" i było dobrze, jednak ptaki nie chciały siadać tam gdzie ja sobie zaplanowałem), co się z tym wiąże zauważyłem że mam za dużo kijów, miejsc gdzie może usiąść ptak. mimo włożonej dużej pracy miejscówka do poprawki. ale możliwość podglądania ptaków z niewielkiej odległości jest uczuciem bardzo ekstytującym. przekonałem się, że tylko praktyczne ćwiczenia wskażą błędy i kierunki zmian.
w pewnym momencie przyleciały kruki,znaczy jeden kruk a reszta hałasowała gdzieś na drzewach za namiotem. mimo to, że wiedziałem iż nie powinienem od razu pstrykać zdjęć (na co zwrali mi uwage doświadczeni koledzy) to emocje wzięły górę i migawka poszła. potem jeszcze jakoś głośno zachowałem się w namiocie. One to musiały usłyszeć. Efekt - przez następną godzinę słyszałem kruki gdzieś nade mną ale żaden nie przyleciał.
Sroka złodziejka chyba nie przejmowała się nieufnością kruków i co róż podlatywała
14.
15.
16.
17.