Armia pierwszorzędna, hangar faktycznie jakoś tu nie pasuje a zdjęcia ekstra jak zwykle.
Armia pierwszorzędna, hangar faktycznie jakoś tu nie pasuje a zdjęcia ekstra jak zwykle.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 9.06.13 o 14:22
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Znam, znam mandaryński, umiem powiedzieć - dzień dobry, piwo, dziękuję, umiałem - proszę i do widzenia, ale już nie pamiętamJeszcze mało osób włada angielskim, mówią w większych hotelach, centrach turystycznych itp.
Trzy lata temu jedynym warunkiem obejrzenia Armii było kupno biletu, masa ludzi, trudno docisnąć się do ciekawszych miejsc.
Pewnie chcą się dobrać, sęk w tym, że nekropolia zajmuje 56 km2, aby ją odsłonić trzeba byłoby przenieść 12 wiosek i 6 fabryk. Jeżeli wierzyć starym zapisom w głównym grobowcu sufit wysadzany jest perłami przedstawiając niebo, pompowana rtęć imitowała rzeki. Nekropolia budowana 36 lat przez 700 000 robotników którzy potem zostali żywcem pogrzebani.
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 10.06.13 o 16:32
No bez dwóch zdań, należą się Tobie gratulacje i brawa przy otwartej kurtynie, za tak wspaniały reportaż z chińskiej egzotyki.![]()
pooglądałem sobie z przyjemnością, fajne foty Terakotowej Armii zapodałeś
Armia glinianych strażników robi piorunujące wrażenie. Dziękuję za możliwość obejrzenia tak odległej dla mnie egzotyki i za garść wiadomości![]()
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 10.06.13 o 18:25
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Świetne foto i cudowne, wymarzone miejsca.
Pozdrawiam i zazdroszczę tej wyprawy do tak fascynującego kraju.