alez rewelacyjne ujęcia![]()
takie ośrodki dla zwierzaków to kawał dobrej roboty
a poki co dobranoc![]()
alez rewelacyjne ujęcia![]()
takie ośrodki dla zwierzaków to kawał dobrej roboty
a poki co dobranoc![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
Jak zawsze ciekawie i kolorowo. Jak się cieszę, myślałem że to koniec. Oby ta podróż trwała.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Pozdrowienia dla Was od nas
Fajnie się czyta i ogląda.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wędrówka z Wami to sama przyjemność, mam nadzieję że potrwa ona jeszcze długo.
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na ciąg dalszy.
Piekna relacja, swietne opisy i foty. Swiat nie jest taki "rozowy" jakby sie wydawalo.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Wspaniałe zdjęcia.Niesamowite zdjęcia. Żebracy - niesamowity widok. I ładne opisy do tego dajesz.
Znakomicie się TO czyta i ogląda.
Dzięki.
Pozdrawiam.
Phnom Tamao to miejsce chętnie odwiedzane przez Khmerów, w wolne dni całymi rodzinami odwiedzają to miejsce, jest to okazja by pokazać dzieciom jak wyglądają zwierzęta, które można spotkać głęboko w dżungli a wiele z nich jest już na wyginięciu.
My spotkaliśmy grupę mnichów, robili sobie zdjęcia z wszystkimi zwierzętami.
296.
W Kambodży mnisi nie lubią być fotografowani, a tutaj bardzo chętnie pozowali do zdjęć.
297.
Na miejscu można delektować się miejscowymi specjałami. Kobiety sprzedają słynne kambodżańskie arbuzy, które niestety okazały się mniej smaczne od tych jakie kupujemy w Europie, brakuje im aromatu i słodyczy.
298.
Oczywiście nie może zabraknąć owoców palmy cukrowej.
299.
Owoce praży się na ogniu, następnie tasakiem otwiera. Po wydobyciu nasion i nacięciu podaje się je na tackach, jadalne jest galaretowate wypełnienie tych nasion, smakuje jak lekko słodki kisiel, bez konkretnego aromatu.
300. Kobieta sprzedaje owoce bezpośrednio ze skutera.
Mięsny akcent to grillowane ryby,
301.
do tego obowiązkowo sałatka z fasoli, brokułów lub pociętego w drobne paski mango z cebulą i bardzo ostrą papryczką.
302.
Popularna przekąska to smażone świerszcze, najsmaczniejsze są ciepłe, prosto z głębokiego tłuszczu.
303.
Najtańsze jedzenie, sprzedawane jest przez biednych wieśniaków, od lewej: gotowane, słodkie ziemniaki, po środku gotowane jajka i po prawej obrane ananasy.
304.
Z Phnom Tamao jedziemy dalej.
305. Kłęby pyłu unoszą się w powietrzu.
306. Wszystko pokryte jest jego grubą warstwą. Dzieci z zainteresowaniem spoglądają w naszym kierunku.
Mijamy kolejne wioski.
307.
308.
cdn.
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM