Nie wiem czy już było, ale jeśli nie, to może komuś się przyda...
http://www.mu-43.com/f42/omd-em5-cra...n-normal-36685
Nie wiem czy już było, ale jeśli nie, to może komuś się przyda...
http://www.mu-43.com/f42/omd-em5-cra...n-normal-36685
Ostatnio edytowane przez hades ; 27.11.12 o 01:28 Powód: Poprawiony link
Tam piszą, że wiele sztuk ma ten problem.
A jak na forum to wygląda u użytkowników?
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
U mnie nie stwierdzono pęknięć
The question is: What is a Mahna Mahna?
U mnie jest pęknięcie przy środkowej i prawej śrubie. Wygląda to na razie jak rysa, podobnie jak przy lewej śrubie na zdjęciu z podanego powyżej linku.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
U mnie nic nie pęka. OM-D, nie pękaj...![]()
Hm... mam na środku - wygląda jak rysa, ale jest![]()
Nie mam tego problemu.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
U mnie też problem nie występuje.
Podejrzewam, że to wina odchylania ekranu, bo zawiasy dość mocno trzymają i na pewno odchylając wytwarzamy naprężenia w obudowie ekranu.
Ja ekranu praktycznie nie ruszam, to i pęknięcia brak.
Pozdrawiam
Tomek
E-M1, RX100, 12-40, 45.
A ja mam wyraźne pęknięcie.
Ja ekranu także prawie nie ruszam a pęka. Złożony ekran opiera się w dolnej części na zawiasach (w rogach) i te miejsca są sztywne, natomiast środkowa część po naciśnięciu lekko się ugina (czasem w tym miejscu chwytam aparat przy wyciąganiu z torby) i może tu jest problem, że te ugięcia powodują pęknięcia w miejscach osłabionych przez śruby. Śruby spróbowałem poluzować - nie wyglądają mi na zbyt mocno dokręcone. Ale to takie gdybanie.
Ostatnio edytowane przez alnico ; 28.11.12 o 00:01
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja