Strona 144 z 173 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.431 do 1.440 z 1728

Wątek: barmichal76 - moje fotografie

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Pałac Rzewuskich w Bratoszewicach niedaleko Łodzi.
    Przykre, że tak zdewastowano przez lata to szlachetne wnętrze...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    ten bucik na mega masywnej koturnie - miodzio...
    podoba się
    hdr też fajnie wyszedł - niemniej ciekawi mnie jak by wyszedł w Twoim sosie jak to Aga napisała
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

barmichal76
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Przykre, że tak zdewastowano przez lata to szlachetne wnętrze...
    Kiedyś mieściła się w nim szkoła, bodajże rolnicza. Potem niestety zaczął popadać w ruinę, a na dodatek część zabudowań strawił pożar.
    Teraz znalazł się w rękach jakiejś fundacji i jest szansa, że odzyska jeszcze dobrą formę.
    Jak się dobrze przyjrzeć moim zdjęciom, mozna zauważyć "eklektyzm" - na ścianach resztki marmuru (swoją drogą aż dziw, że nikt nie skuł i wywiózł), a na podłodze charakterystyczne dla lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych... kwadratowe płytki PCV.

Jeszcze fortepian z bliska:

384

Nazwa:  P3215588.jpg
Wyświetleń: 140
Rozmiar:  421,5 KB

385

Nazwa:  P3215632.jpg
Rozmiar:  353,9 KB

386

Nazwa:  P3215701.jpg
Wyświetleń: 143
Rozmiar:  442,3 KB

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Fajny obiekt.
    I "ma szczęście" że w pobliżu skupu złomu nie było. Smutny to wniosek, ale prawdziwy(vide przędzalnia Grohmana)

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Kiedyś mieściła się w nim szkoła, bodajże rolnicza. Potem niestety zaczął popadać w ruinę, a na dodatek część zabudowań strawił pożar.
    Teraz znalazł się w rękach jakiejś fundacji i jest szansa, że odzyska jeszcze dobrą formę.
    Jak się dobrze przyjrzeć moim zdjęciom, mozna zauważyć "eklektyzm" - na ścianach resztki marmuru (swoją drogą aż dziw, że nikt nie skuł i wywiózł), a na podłodze charakterystyczne dla lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych... kwadratowe płytki PCV.

Jeszcze fortepian z bliska:

384

Nazwa:  P3215588.jpg
Rozmiar:  421,5 KB

385

Nazwa:  P3215632.jpg
Rozmiar:  353,9 KB

386

Nazwa:  P3215701.jpg
Wyświetleń: 143
Rozmiar:  442,3 KB
    Właśnie te łuszczące sie płytki i tynki są przygnębiające. Instrument też juz pewnie na opał się tylko nadaje...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

barmichal76
    Gość
    Niestety stan obiektu jest rzeczywiście kiepski, choć moim niefachowym okiem wciąż dużo lepszy niż przędzalnia Grohmana.
    Fortepian to może nawet i dałoby się jeszcze odnowić. Może by nie grał, ale wyglądac mógłby całkiem, całkiem.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    Ten fortepian tak sobie tam po prostu leży, żadne zasieki, ani ogrodzenia z ochroną go nie strzegą? Ktoś prócz Ciebie o nim wie?
    cz-b mi bardziej podchodzi, a miejsce świetne, mimo, że lata świetności ma dawno za sobą.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Ten fortepian tak sobie tam po prostu leży, żadne zasieki, ani ogrodzenia z ochroną go nie strzegą? Ktoś prócz Ciebie o nim wie?
    cz-b mi bardziej podchodzi, a miejsce świetne, mimo, że lata świetności ma dawno za sobą.
    Przepraszam Michale, że zdradzę teraz tajemnicę

Ten forteklap to chyba najbardziej obfocony forteklap ostatniej dekady w Polsce a przynajmniej w łódzkim . Spaliła się bodajże w zeszłym roku czy dwa lata temu jakowaś hotelowa hacjenda i teraz pielgrzymki tam chodzą, dzierżąc w dłoniach przeróżnej maści puszki

Michale lubię Cię forumowo lecz przepraszam za lekko sarkastyczny ton mojej wypowiedzi bo swego czasu na Fotograficznej Łodzi co trzecie zdjęcie było tego forteklawisza i widziałem zdjęcia od normalnych do prawie orgii ludzi w maskach pegaz przy nim tańczących . No i widząc jego zdjęcia (nie ważne jakie i jak wykonane) po prostu lekko mną rzuca
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 24.03.15 o 01:05
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    U mnie tak jest z mostem tczewskim Z drugiej strony - ja tego fortepianu nie widziałam wcześniej (chyba) więc dla mnie miejsce jest atrakcyjne. Rozumiem jednak, że są osoby dla których temat jest już zbyt wymiętolony
    Pamiętacie zdjęcie bikearta z niezwykłymi ruchomymi schodami gdzieś na stacji metra we Włoszech? Pierwsze wrażenie - WOW! Potem wrzuciłam temat do grafik googla i wyskoczyło mi kilkadziesiąt podobnych mianiaturek.
    Nie są to problemy łatwe Powinno być tak, że obiekt w miarę fotografowania blaknie. Najlepiej mieliby ci pierwsi. Tysięczym juz mało co by wyszło na zdjęciach.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    U mnie tak jest z mostem tczewskim Z drugiej strony - ja tego fortepianu nie widziałam wcześniej (chyba) więc dla mnie miejsce jest atrakcyjne. Rozumiem jednak, że są osoby dla których temat jest już zbyt wymiętolony
    Pamiętacie zdjęcie bikearta z niezwykłymi ruchomymi schodami gdzieś na stacji metra we Włoszech? Pierwsze wrażenie - WOW! Potem wrzuciłam temat do grafik googla i wyskoczyło mi kilkadziesiąt podobnych mianiaturek.
    Nie są to problemy łatwe Powinno być tak, że obiekt w miarę fotografowania blaknie. Najlepiej mieliby ci pierwsi. Tysięczym juz mało co by wyszło na zdjęciach.
    Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty bufetowa.

Podoba sie mi pomysł z blaknięciem!