ten bucik na mega masywnej koturnie - miodzio...
podoba się
hdr też fajnie wyszedł - niemniej ciekawi mnie jak by wyszedł w Twoim sosie jak to Aga napisała![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Kiedyś mieściła się w nim szkoła, bodajże rolnicza. Potem niestety zaczął popadać w ruinę, a na dodatek część zabudowań strawił pożar.
Teraz znalazł się w rękach jakiejś fundacji i jest szansa, że odzyska jeszcze dobrą formę.
Jak się dobrze przyjrzeć moim zdjęciom, mozna zauważyć "eklektyzm" - na ścianach resztki marmuru (swoją drogą aż dziw, że nikt nie skuł i wywiózł), a na podłodze charakterystyczne dla lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych... kwadratowe płytki PCV.
Jeszcze fortepian z bliska:
384
385
386
Fajny obiekt.
I "ma szczęście" że w pobliżu skupu złomu nie było. Smutny to wniosek, ale prawdziwy(vide przędzalnia Grohmana)
Niestety stan obiektu jest rzeczywiście kiepski, choć moim niefachowym okiem wciąż dużo lepszy niż przędzalnia Grohmana.
Fortepian to może nawet i dałoby się jeszcze odnowić. Może by nie grał, ale wyglądac mógłby całkiem, całkiem.
Ten fortepian tak sobie tam po prostu leży, żadne zasieki, ani ogrodzenia z ochroną go nie strzegą? Ktoś prócz Ciebie o nim wie?
cz-b mi bardziej podchodzi, a miejsce świetne, mimo, że lata świetności ma dawno za sobą.
Przepraszam Michale, że zdradzę teraz tajemnicę
Ten forteklap to chyba najbardziej obfocony forteklap ostatniej dekady w Polsce a przynajmniej w łódzkim. Spaliła się bodajże w zeszłym roku czy dwa lata temu jakowaś hotelowa hacjenda i teraz pielgrzymki tam chodzą, dzierżąc w dłoniach przeróżnej maści puszki
Michale lubię Cię forumowo lecz przepraszam za lekko sarkastyczny ton mojej wypowiedzi bo swego czasu na Fotograficznej Łodzi co trzecie zdjęcie było tego forteklawisza i widziałem zdjęcia od normalnych do prawie orgii ludzi w maskach pegaz przy nim tańczących. No i widząc jego zdjęcia (nie ważne jakie i jak wykonane) po prostu lekko mną rzuca
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 24.03.15 o 01:05
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
U mnie tak jest z mostem tczewskimZ drugiej strony - ja tego fortepianu nie widziałam wcześniej (chyba) więc dla mnie miejsce jest atrakcyjne. Rozumiem jednak, że są osoby dla których temat jest już zbyt wymiętolony
Pamiętacie zdjęcie bikearta z niezwykłymi ruchomymi schodami gdzieś na stacji metra we Włoszech? Pierwsze wrażenie - WOW! Potem wrzuciłam temat do grafik googla i wyskoczyło mi kilkadziesiąt podobnych mianiaturek.
Nie są to problemy łatwePowinno być tak, że obiekt w miarę fotografowania blaknie. Najlepiej mieliby ci pierwsi. Tysięczym juz mało co by wyszło na zdjęciach.