Ostatnio edytowane przez Saboor ; 14.10.13 o 22:18
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
widzę, że ciągniesz temat zapodany w innym wątku. ta mnogość ptaków w jednym miejscu robi duże wrażenie.
po Twoich wcześniejszych zdjęciach z tego miejsca trochę o nim poczytałem i fajnie byłoby tam kiedyś poszwędać się![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
61 zrobiło na mnie duże wrazenie... fajne..
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
w sumie 63 też nie wypadło mewie spod ogona.
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Ciasno w tamtym powietrzu było, niemal nie widzać czym oddychać.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Świetne światło na 61. Dodatkowo wersja w większej rozdzielczości dałaby więcej szczegółów na ekranie. Dużo się tam dzieje, dlatego myślę, że warto. Może spróbuj wyeksportować w HD, tj. 1080 po krótszym, pionowym boku.
Jeśli wywołasz je na papier to koniecznie w dużym formacie.
Dla odmiany trochę o odłowach ryb, które są równie ciekawym widowiskiem jak szaleństwa ptaków.
Zaczynają się na początku października. Technika odłowu niewiele się zmieniła na przestrzeni bardzo wielu lat. Dwa końce zarzuconej sieci, której rozpiętość wynosi kilkadziesiąt metrów, są zaciągane przez kilkanaście osób brodzących po pas w wodzie. Po ściągnięciu sieci w miejsce, gdzie następuje odłów, łowisko jest zamykane drugą siecią. Ryby o odpowiedniej wadze (głównie karpie), przewożone są do magazynów, skąd trafiają do sprzedaży. Mała drobnica zostaje wrzucona z powrotem do wody, która jest już bardzo płytka, stąd takie wariactwa ptaków.
64
65
66
![]()
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).