Ostatnie szerokie kadry świetne, szczególnie 191. i 193. niebo na nich bardzo malownicze.
Ostatnie szerokie kadry świetne, szczególnie 191. i 193. niebo na nich bardzo malownicze.
193 mi się
Pozdrawiam.
Sporo ciekawych kadrów powyciągałeś z tego zachodu w Wysowej i to bardzo różnorodneTe z Regetowa też ciekawe
![]()
Witajcie, dziś pora na małą relację z weekendowgo wypadu w Góry Stołowe.
Na dwa dni przed długim weekendem okazało się, że w piątek nie muszę być w pracy, za to w niedzielę na popołudniu mamprzyjść... Ucieszyło mnie to, brak urlopu w tym roku pozwala cieszyć się z takich okazjiSzybko korzystając z internetowych ogłoszeń zaczęliśmy dzwonić za noclegiem dla 6 osób, tu zaczęły się schody. Większość interesujących nas miejsc była zajęta. W końcu udało się trafić na wolny domek w Radkowie. Niewiele się zastanawiając zarezerwowaliśmy go. I tak oto udało się nam spędzić trzy dni w jednym z piękniejszych miejsc naszego kraju.
w dzień przyjazdu, korzystając z pięknej pogody wybraliśmy się na wycieczkę, na szlak zwany Skalne Grzyby. Pierwsze jednak miejsce na szlaku jakie zdobyliśmy to Pielgrzym.
Pielgrzym to skalny bastion (672m. n.p.m.) na krawędzi Gór Stołowych powyżej Wambierzyc. Usytuowany został na nim punkt widokowy z jednym z najwspanialszych widoków w Górach Stołowych, roztaczającym się na Kotlinę Broumovską, Góry Sowie i Bardzkie. Krótkie dość ostre podejście rekonpensują nam piękne skały jakie mijamy podczas wejścia. Polecam każdemu odwiedzającemu Góry Stołowe to miejsce.
Y.195.
Y.196. Ciężko zdjęciami oddać mijane skałki, mają ok. 50m wysokości, takie miejsca polecam zobaczyć na własne oczy.
Y.197. skłądak z 6 pionowych kadrów, na pojedynczym kadrze nie chciały te skałki wyjść
Y.198
Y.199 Widok z platformy widokowej usytuowanej na szczycie Pielgrzyma.
![]()
Wspaniałe tereny. W ubiegłym roku na krótko, po 36 latach odwiedziłem ponownie tamte strony. Można pozazdrościć widoków(przykładem panorama), jak i wielkiej różnorodności form skalnych.
Myślę, że jeszcze pojawi się trochę fotek z tego wypadu.
Dzięki za zdjęcia. Cały czas mnie wabi południowo-zachodnia Polska.
Panorama jak zwykle super, a i przednie zdjęcia kamieni.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki panowie, ciężko się fociło, spacer w samo południe, czasem chmury zakryły słonko ale to nawet pogarszało sprawę. Fotek trochę bedzie, choć wypad był bardzo rekreacyjny, nastawiony na odpoczynek, Była z nami kobieta w ciąży, byli znajomi pierwszy raz odwiedzający te góry, sporo piwa i własnej roboty nalewek![]()
Gratuluje wycieczki, czekam na więcej.... Zapowiedź interesująca.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro