418 Ładny widoczek.Ciekawa kolorystyka.
418 Ładny widoczek.Ciekawa kolorystyka.
OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę
Ładne światło. Środkowa fotka opowiada o przeprawie przez żywioł wodny. Wspinający się samochód z przodu wyraża najwięcej.
Na 421 na pierwszym planie, to stożek wygasłego wulkanu?
TJ
jakoś zupełnie mnie to nie dziwi![]()
jeśli wrócę na Islandię to głównie po interior (plus fiordy zachodnie)
Interior mnie wołał przez lata i Interior najbardziej zapadł mi w sercu i myślach![]()
także czekam niecierpliwie na Twoje kadry z tych miejsc
a to przekraczanie rzek zawsze mnie stresowało![]()
w jedno miejsce nawet nie mogliśmy dojechać bo drogi nam jeszcze nie otworzyli
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ja pewnie już tam nie wrócę, czasu mało a tyle by się chciało zobaczyć...
422.
Mapki pierwszego wjazdu w Interior z Trekingiem na wulkan Eyjafjallajokull 1640mnpm. Erupcja Eyjafjallajokull w 2010 roku była trochę nietypowa. Wpierw doszło do niewielkiej erupcji wylewnej na przełęczy Fimmvorduhals, wysokości do ok. 1100m n.p.m. (lawa płynęła w dniach 20 marzec - 12 kwiecień). Ta niewielka erupcja doprowadziła do powstania dwóch stożków wulkanicznych: Magni 1075m i Módi 1040m.
423.
424
425
426.
427.
![]()
Ostatnio edytowane przez yamada ; 7.03.23 o 12:18
Tak samo jest w Norwegi. Owszem są znane miejsca które trzeba odwiedzić, ale wystarczy zjechać z głównego szlaku. Albo odejść 2 kilometry od parkingu przy atrakcji turystycznej. Robi się spokojnie i cicho, a widoki zapierają dech w piersiach.
Oj jednak jest pole do popisu dla latadła.
Generalnie zdjęcia bardzo fajne.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Þórsmörk – pasmo górskie położone na Islandii, którego nazwa wywodzi się od nordyckiego boga Thora. Ze względu na liczne walory przyrodnicze i turystyczne, miejsce to jest jednym z najpopularniejszych wśród turystów na Islandii. Po erupcji wulkanu Katla w 1918 r., cała jego okolica została uznana rezerwatem przyrody
428, Pogoda zapowiada się przednio. Choć poranny przymrozek nieco mnie zaskoczył. -1 o tej porze roku, to dla nas niezbyt normalna temperatura. Szybko jednak się podnosi i nim reszta ekipy wypełzła z namiotów był już mały plusik. Jemy śniadanko, i ruszamy na treking. przed nami piękny widok. na górze widać Lodowiec Mýrdalsjökull, pod którym znajduje się Katla.
429. widoki ze szlaku
430.
431.
![]()
Fajne, ale najbardziej mi się podoba 430.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Fotki super, sprawozdawcze, dosadne, pełne światła i oddechu, ładne, impuls dla wyobraźni.
TJ
Wszystkie piękne, gdybym musiał wybierać to po długim zastanawianiu 429.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)