To prawda, uwielbiam motyle trąbki
(sama się dopiszę)
i dla mnie bo lubię takie fotosy
"... chyba nie..."
---------- Post dodany o 16:27 ---------- Poprzedni post był o 16:26 ----------
może być problem![]()
Masz rację Bogdanie dobrze, że każdy robi zdjęcia nieco inaczej, różnorodność jest dobra![]()
Faktycznie Jaggera fotografia jest mi bliższa. Ma sporo zdjeć jakie lubię.
Ale tak jak pisałem – osobiście nie wciągają mnie foty makro, w których generalnie zmieniają sie tylko owady, a cała reszta zdjęcia poza tym jest podobna.
W poprzedniej wypowiedzi odniosłem się głównie do Twojego stwierdzenia że Nyny jest niepodważalnym mistrzem. Ma chłopak wiedzę i umiejętności, to niezaprzeczalny fakt, dobrze robi to, co robi, ale można mieć innych mistrzów. Najważniejsze, by fotografia dawała autorom radość z tego co robią. O to przecież chodzi hobbystom.
Nyny Joanna ma trochę makro – sporo kwiatów, grzyby. Nie są to może zawsze skale odwzorowania 1:1, ale sa to zdjęcia makro. Fakt, zupełnie inne niż u Ciebie.
A tymi moimi krajobrazami Bogdanie to bym nie przesadzał, sporo mam kadrów na jedno kopyto i zdaję sobie sprawę, że też można o nich powiedzieć że są nudne i bez emocji
Dobra zrobiłem Ci off topa, ale już kończę
Tyle tych oczu na ostatnim, że trudno powiedzieć![]()
Fajnie, lubię rzeczową dyskusję
Ale, ale - jako że to różności to z wątku ptakowego taki latający mew.
272.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
No to kompletnie inny rodzaj fotografii, inne priorytety, technikalia, etc.
Zabawa sie zaczyna od 1:1 w zwyz, tam raczej juz malo miejsca jest na sztuke, walka z GO, swiatlem, uzyskanie detalu itp. sie raczej licza, a to chyba jest kwintesencja typowego przyrodniczego makro.
Oczywiscie kazdy robi to co lubi, dlatego pomimo iz jak kolezanka i jej podobni tworza nieco odrealnione obrazy to nie oznacza, ze cos jest zle, po prostu jest inne i kazdy moze sobie wybrac co lubi.
Ja lubie detal, skale, i to co natura pokazuje bez udziwnien, kto inny nie musi i luz blus, wszyscy sa zadowoleni
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Miała być relacja z krótkiego wypadu w Bieszczady. Ale jak wiecie karta z najfajniejszymi zdjęciami poszła się paść na połoninie. Pewnie zakwitnie z nowym rokiem
Zatrzymując się na sikanie znalazłem bunkier. Najpierw myślałem, że to klasyczna ziemianka, ale jak podszedłem bliżej, to okazało się, że konstrukcja z cegieł jest oblana warstwą betonu, uformowaną stożkowo aby pociski się ześlizgiwały. Przez cegły i beton z wnętrza na zewnątrz jest poprowadzona żelazna rura, prawdopodobnie na przyłącz anteny.
W środku ciemno, brak okien i otworów.
273.274.
275.
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
OOO a z boku siedzi ta Pani od 7 zł. Ale szczerze to bardzo przykre kiedy człowiekowi zginie karta z fotami albo się zepsuje taka zapełniona fotami czy filmami.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ziemianka na kiszoną kapuchę, wylana betonem, żeby nie capiło![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant