Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
792 bardzo mi sie podoba, zwłaszcza kolory
Bogdan, widzę że robactwo zaczęło nad Tobą panować...![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Podoba się ten "785"
Pozdrawiam.
Ładne Twoje "oblechy" jak sam nazwałeś. Szczególnie pierwszy nazwany przez Ciebie oblech.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Góry Pieprzowe. W okolicy Sandomierza popularnie zwane pieprzówkami.
Z drugiej strony to największe rosarium Europy. Skąd te dwie nazwy ?
Rosarium lub Góry Różane z powody największej ilości - kilkunastu gatunków róż zgromadzonych na niewielkim obszarze.
Mieliśmy z Marysią pecha, ponieważ ostatnie deszcze zdewastowały kwiaty róż, który największa eksplozja jest na przełomie maja i czerwca. W sumie znalazłem dwa kwiaty... buuuuu
397 gatunków roślin, w większości endemicznych. Miejsce gdzie lądują ptaki przelotowe, coś pięknego po prostu.
Rezerwat przyrody to murawy stepowe, róże, łupki, źródliska, las łęgowy, starorzecze Wisły, sady morelowe - a wszystko to na 18 ha terenu rezerwatu.
Idziesz ścieżką szlaku turystycznego, a tu tylko krzaczory i krzaczory. Splątane, poplątane, łapiące za ubranie - a to tylko róże, w przeróżnych odmianach.
A skąd nazwa Góry Pieprzowe - otóż w większości składają się z łupków kambryjskich uformowanych 200 mln lat temu w czasie fałdowań sandomierskich. A ich struktura przypomina ziarna pieprzu.
793.
794.
795.
796.
797.
798.
799.
800.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||