Strona 13 z 81 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 807

Wątek: E-7

| OlyJedi Awatar MaciekMG
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    [...]Budzik - to byłaby innowacja.
    Proszę bardzo, Olympus SP-550UZ, Menu->Ustaw->4->Budzik, z możliwością jednorazowego, lub codziennego budzenia, włączenie lub wyłączenie drzemki, trzy dźwięki budzika do wyboru!
    pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'

| OlyJedi Awatar tadzik1231
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    We wrześniu po połowie , mam nadzieję posiąść wiedzę jak pracuje OMD z dużżżymi słoikami w terenie. Jak pracuje z 12-60 i 50-200 wiem na codzień , za to ciekawostka - podobno świetnie body mikro Olka pracują z Sigmami , czyli da się jak się chce.
    Ja jak przymierzałe się do zakupu apartu to czytałem sporo o tym co, wszyscy zawsze podkreslali że puszka nie jest taka ważna, liczą sie szkła. Wybór padł na Olka a przez rok nazbierała się mała szklarnia. Dzieki za info, jak zauważyłeś focę raczej statyczne obiekty więc super szybki AF nie jest mi potrzebny.
    OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
    "Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez tadzik1231 Zobacz posta
    Ja jak przymierzałe się do zakupu apartu to czytałem sporo o tym co, wszyscy zawsze podkreslali że puszka nie jest taka ważna, liczą sie szkła.
    cos w tym jest... najpierw zdecydowalem sie na ZD 12-60 i ZD 50-200, pozniej wybor E-3 byl na zasadzie... ze do czegos te obiektywy podpiac trzeba,

ale tak naprawde najwiecej daje mi taniutki ZD 50/2 Makro i wcale nie uzywam go do makro

aczkolwiek... jezeli mialbym dluzej zostac z Olkiem... E-7 pilnie potrzebne... z mojego E-3 wiecej juz nie umiem wycisnac...

osiagnalem etap, takiego uzycia aparatu, ze ISO 3200 jest w pelni uzywalne... tylko ze to wciaz za malo... nawet w polaczeniu ze szklami o swiatlosile F2, stabilizacja sprawy nie rozwiazuje (owszem pomaga), ale potrzebuje krotszych czasow migawki

jezeli potencjalne E-7 da mi dobre ISO 6400 oraz 12800 z mila checia rozwaze pozostanie w systemie...

PS

duzo zalezy od tego, czy rozmawiamy o przyslowiu... obiecanki cacanki, a glupiemu radosc... czy faktycznie takie cudo E-7 sie pojawi niebawem... jezeli cena dla "wybranych" zmiesci sie w okolicy 5k pln, dodatkowo poprawia AF'a, jeszcze jakby z laski swojej dodali do duzego 4/3 stalke o swiatlosile F1.4 i ogniskowej 17mm dla 4/3, moglo by byc ciekawie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Jak szukasz iso 6400 i wyżej to FF chyba bez sensu brnąć w 4/3. W sumie to iso 6400 i F2 jak jest mało, to chyba i tak już nic w wizjerze nie widać.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez opiotr Zobacz posta
    Jak szukasz iso 6400 i wyżej to FF chyba bez sensu brnąć w 4/3. W sumie to iso 6400 i F2 jak jest mało, to chyba i tak już nic w wizjerze nie widać.
    co do FF to juz wiem, ze da sie 6400 i wyzej

dzisiaj, majac malo swiatla, gdzie przy ISO 3200 i F2 czasy mialem 1/13 sekundy, w wizjerze bylo calkiem calkiem, na tyle ze ZD 50/2 ostrosc ustawilem manualnie i to bez pudla za kazdym razem, tyle ze odleglosc od "obiektu" mialem niecale 2 metry, wiec o tyle bylo latwiej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

Na optycznych pojawiła sie taka plotka:

http://www.optyczne.pl/5088-nowo%C5%...y_Trzecie.html

MSZ z niej jednak nie wynika, że planowany jest nowy model do dużego 4/3, raczej model, który polepszy współprace na linii m4/3 - topowe obiektywy 4/3.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Akira Watanabe, manager of Olympus Imaging's SLR planning department. Jeśli mają jeszcze taki department, to chyba o lustro chodzi.

Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Gryphoon Zobacz posta
    Moim zdaniem E-7 nie będzie. ......... Kropka.
    Rowniez tak to widze (niestety).

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Zrobienie E-7 na bazie E-5 z poprawionym AF i matryca z OMD nie powinno im pochlonac duzo czasu i zasobow, wiec szanse na cos takiego sa, zwlaszcza przy takich wypowiedziach...
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    cos w tym jest... najpierw zdecydowalem sie na ZD 12-60 i ZD 50-200, pozniej wybor E-3 byl na zasadzie... ze do czegos te obiektywy podpiac trzeba,

ale tak naprawde najwiecej daje mi taniutki ZD 50/2 Makro i wcale nie uzywam go do makro

aczkolwiek... jezeli mialbym dluzej zostac z Olkiem... E-7 pilnie potrzebne... z mojego E-3 wiecej juz nie umiem wycisnac...

osiagnalem etap, takiego uzycia aparatu, ze ISO 3200 jest w pelni uzywalne... tylko ze to wciaz za malo... nawet w polaczeniu ze szklami o swiatlosile F2, stabilizacja sprawy nie rozwiazuje (owszem pomaga), ale potrzebuje krotszych czasow migawki

jezeli potencjalne E-7 da mi dobre ISO 6400 oraz 12800 z mila checia rozwaze pozostanie w systemie...

PS

duzo zalezy od tego, czy rozmawiamy o przyslowiu... obiecanki cacanki, a glupiemu radosc... czy faktycznie takie cudo E-7 sie pojawi niebawem... jezeli cena dla "wybranych" zmiesci sie w okolicy 5k pln, dodatkowo poprawia AF'a, jeszcze jakby z laski swojej dodali do duzego 4/3 stalke o swiatlosile F1.4 i ogniskowej 17mm dla 4/3, moglo by byc ciekawie
    poniżej 5K pln nie zejdzie... dobrze będzie jak na początku 7 tysi nie przekroczy...

Uprawnienia umieszczania postów