tonacja - rewelacja![]()
a 2 fota - wymiata !!
gratuluję![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Nigdy nie pokazuj na fotkach stop z poczatkowym halluksem.Nie wyglada to ciekawie i wszedzie zwracaja na to uwage.A jesli juz musisz to skraplaj,kombinuj jak z czyrakiem na policzku.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Zdjęcia lux to i halluks nie przeszkadza. A na poważnie - kompletnie nie zwróciłem na to uwagi, a jak już zwróciłem po komentarzu Mirka, to dalej zupełnie mi nie przeszkadza.
Z dużą przyjemnością oglądnąłem, chociaż to zupełnie nie moja działka. Widać zamysł, wkład pracy no i przede wszystkim zdjęcia robią wrażenie. 2- super, 3- bdb, 5- ok. 4 zostawiłem sobie na koniec - znakomite. To nawet nie chodzi o estetycznie podanie atrakcyjnego ciała, ale tu widać coś ważniejszego - jakąś grę, emocje. Uwagi w stylu - noga niżej, ręka wyżej sobie daruję, bo to bez sensu w tym przypadku.
Obróbka, tonacja - bardzo fajna. Na tych zdjęciach jest coś w rodzaju dość mocnej, głębokiej winiety, lubię ten efekt, zastanawiam się jednak czy nie jest nieco przesadzony - wchodzi na twarz, której dół wydaje się jaśniejszy od góry, a oczy sprawiają wrażenie nieco przytłumionych.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 28.02.12 o 17:42
2. Najlepsze z całej serii.
Ogólnie podoba mi się światło, obróbka, kolorystyka. Kadry też nie są złe. Jednak jedna rzecz nie leży mi zupełnie i psuje cały odbiór wszystkich zdjęć poza "Dwójką" - dziewczyna na każdym obrazie ma niemal taki sam wyraz twarzy, nie ma w niej życia, brakuje emocji.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro