Strona 252 z 475 PierwszyPierwszy ... 152202242250251252253254262302352 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.511 do 2.520 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Mam pytanko, jako że w Olku siedzę od niedawna. Chcę kupić zuma do mojego E-M5, przeglądam, czytam i jakoś tak 14-150 nie bardzo mi pasuje, 40-150 do m4/4 ma plastikowy bagnet co jakoś nie bardzo mi odpowiada. Mogę kupić OLYMPUS ZUIKO DIGITAL 40-150/3.5-4.5 czy warto? Przez krótki czas podpinałem 70-200 f4 L Canona i nawet dawałem radę z ręki tym focić ale wielkość jednak znaczna, ciężkie toto i brak regulacji przysłony. Proszę o jakieś rady, ewentualnie info czy lepszy jest od tych do m4/3.
    poszukaj w dziale "co kupić" na przykład tu:
    https://forum.olympusclub.pl/threads...y-do-OM-D-EM-5
    albo tu:
    https://forum.olympusclub.pl/threads...Olympus-75-300

takie tematy się tu często przewijały

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Mam pytanko, jako że w Olku siedzę od niedawna. Chcę kupić zuma do mojego E-M5, przeglądam, czytam i jakoś tak 14-150 nie bardzo mi pasuje, 40-150 do m4/4 ma plastikowy bagnet co jakoś nie bardzo mi odpowiada. Mogę kupić OLYMPUS ZUIKO DIGITAL 40-150/3.5-4.5 czy warto? Przez krótki czas podpinałem 70-200 f4 L Canona i nawet dawałem radę z ręki tym focić ale wielkość jednak znaczna, ciężkie toto i brak regulacji przysłony. Proszę o jakieś rady, ewentualnie info czy lepszy jest od tych do m4/3.
    Moja rada - wylecz się z plastykofobii i polub 14-150.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

A w czym Ci plastikowy bagnet przeszkadza? Po zapięciu go nie widać. A w eksploatacji nic to nie przeszkadza.

40-150/3.5-4,5 jest przecież b. duży no i raczej kiepsko będzie współpracował z body m4/3, a i przelotkę m4/3 > 4/3 trzeba będzie dokupić.

Co do karty to ją sformatuj w body.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Plastik to materiał wybuchowy ...
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    poszukaj w dziale "co kupić" na przykład tu:
    https://forum.olympusclub.pl/threads...y-do-OM-D-EM-5
    albo tu:
    https://forum.olympusclub.pl/threads...Olympus-75-300

takie tematy się tu często przewijały
    te dwa już czytałem, nie ma tam jednak mowy o szkłach z 4/3, a na forum szukam i na razie nie znalazłem posta na temat OLYMPUS 40-150/3.5-4.5, stąd moje pytanie o doświadczenia ze szkłami systemu 4/3 w m4/3.

mam 12-50 (kit ale wcale nie taki zły), więc 14-150 to 1600zł, OLYMPUS 40-150/3.5-4.5 to 400zł + pierścień za 299zł, szkiełko podobno daje bardzo dobry obrazek, a 107mm to nie taka znów wielkość by go nie rozważać.
    W każdym razie dzięki za informacje, temat pilny nie jest więc jeszcze poszperam w necie co nieco i będę myślał...
    Ostatnio edytowane przez yamada ; 30.08.12 o 13:52

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

yamada san - szkła dużego 4/3 całkiem nieźle pracują z systemem mikro 4/3. A z OMD jeszcze bardziej nieźle.
    Mam i używam, koledzy mają i używają. Nic tylko foty robić.
    私は挨拶する
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    yamada san - szkła dużego 4/3 całkiem nieźle pracują z systemem mikro 4/3. A z OMD jeszcze bardziej nieźle.
    私は挨拶する
    Bodzip san, co innego mieć już i używać z u4/3 a co innego kupować żeby używać z u4/3, to drugie trąci nonsensem

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Bodzip san, co innego mieć już i używać z u4/3 a co innego kupować żeby używać z u4/3, to drugie trąci nonsensem
    Chyba nie koniecznie, zależy co komu potrzebne i do czego. Osobiście do portretu zostawiłem sobie 50 f1.8 Canona dokupiłem pierścień (córka ma Canona to i czasem inne szkła podpinam) i jestem zadowolony. Portretuję bardzo rzadko i systemowe szkło za ok 1000zł mi nie potrzebne a Canon nawet nieźle obrazuje z E-M5.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Chyba nie koniecznie, zależy co komu potrzebne i do czego. Osobiście do portretu zostawiłem sobie 50 f1.8 Canona dokupiłem pierścień (córka ma Canona to i czasem inne szkła podpinam) i jestem zadowolony. Portretuję bardzo rzadko i systemowe szkło za ok 1000zł mi nie potrzebne a Canon nawet nieźle obrazuje z E-M5.
    Ale co niekoniecznie? Potwierdziłeś to co napisałem

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    私は挨拶する
    przeglądałem Twoją galerię, sporo fajnych zdjęć. Możesz podesłać link które są robone szkłem 4/3 na m4/3?

---------- Post dodany o 14:11 ---------- Poprzedni post był o 14:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Ale co niekoniecznie? Potwierdziłeś to co napisałem
    Niekoniecznie nonsensem jest kupować szkła 4/3 do m4/3, jeśli nie potrzebuję szybkiego AF to wygląda na to że dobre szkła można mieć za o wiele mniejszą cenę niż szkła systemowe. Oczywiście zgoda, że po to jest m4/3 by było mniejsze i lżejsze (sam dlatego zmieniłem system), Ale w moim wypadku na większość wyjazdów wystarcza mi 12-50 i potrzebny mi jest tylko jeszcze jeden obiektyw o mniej więcej takim zakresie ogniskowych jak 40-150 dlatego zastanawiam się nad wersją z OLYMPUS 40-150/3.5-4.5 + pierścień.

Uprawnienia umieszczania postów