Mi też podoba się ta informacja. I myślę, że faktycznie moze ona oznaczać nowe E-X. W końcu kiedyś zapowiadali, że tą serię będą rozwijać. I oby tak było, może wtedy cena E-5 by spadła.
Mi też podoba się ta informacja. I myślę, że faktycznie moze ona oznaczać nowe E-X. W końcu kiedyś zapowiadali, że tą serię będą rozwijać. I oby tak było, może wtedy cena E-5 by spadła.
Ale w dobie obecnego rozwoju, to E-5 jest "taki se" niestety. Cena musialaby spasc do poziomu, ja wiem.. 2000-2500 zeby to bylo sensowne do zakupu, a w to nie wierze.
Ja mocno kibicuje Olympusowi, ale.. no wlasnie.. No chyba, ze wypuszcza cos zdecydowanie lepszego od N D7000, nieco tylko gorszego jakoscia obrazka od majacego sie pokazac N D800, no to chetnie przytule :P
Tylko cena musi byc konkurencyjna. Na bok sentymenty.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Masz rację, z pewnością nie jest to już "świeżynka", ale ja patrzę na ten aparat jako z najtańsze uszczelnione body, które by mi się bardzo przydało, stad ciągle się nim interesuję i wystarczyłoby mi by cena spadła do poziomu 4 k. dorzuciłbym 50-200 i fotografowanie choćby w deszczowym lesie nie byłoby problemem
![]()
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Thomasso ma trochę racji. Wypuszczając nową puszkę następce E x Olek musiałby pokazać że chce dogonić konkurencje jeśli chodzi parametry techniczne ale być naprawdę konkurencyjny cenowo. Nie powiem bo i ja liczę na to że jeśli pojawią się nowe puszki w dobrych cenach to ceny tych starszych zejdą do takiego poziomu że większość zainteresowanych nimi mogła by spokojnie je nabyć. Maży mi się E5, pewnie że tak, ale na chwile obecną jest dla mnie nie osiągalny. Liczę po cichu na używane E3 ale to też nie szybciej jak za rok.... Wiec wejście nowego body by coś zmieniło....
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard