Jeziorka Duszatyńskie to bardzo fajne miejsce, raz tam byłem, miło być też z Toba z Twoimi kadrami. Radocynę też obejrzałem z przyjemnością.
Jeziorka Duszatyńskie to bardzo fajne miejsce, raz tam byłem, miło być też z Toba z Twoimi kadrami. Radocynę też obejrzałem z przyjemnością.
Wieś LIpna c.d.
Jako że wsi jako takiej już nie ma, został się tylko cmentarz. Więc kilka obrazków z tego już bardzo cichego i całkowicie zapomnianego miejsca. Kiedyś, przy drodze ze Zdyni do Radocyny była deska (drogowskaz) kierująca do tego miejsca. Dziś jeśli nie wiesz gdzie, to w życiu nie trafisz, chyba że leśnika spotkasz.
Cerkwisko. Miejsce gdzie stała cerkiew wsi Lipna.
2254.
2255.
2256.
Cmentarz. Właściwie wspomnienia. Na bardzo dużym obszarze widać wzgórki, pozostałości grobów zmarłych mieszkańców. Pomników zostało tylko kilka. Szukałem krzyża zdjętego w 1947 r. z rozbieranej cerkwi, który oparty o drzewo przez robotników, przez lata wrósł w to drzewo. Nie znalazłem, być może drzewo zostało usunięte. Szkoda.
2257.
Zaciekawiony ronin
2258.
2259.
2260.
2261.
2262.
A to jest widok na dolinę, w której była wieś. Tak to dzisiaj wygląda. Wszędzie wszedł las.
2263.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witam. Panie Bogdanie, może warto byłoby sfotografować te zabytki w formie dokumentacji, bo jutro mogą zniknąć z krajobrazu, i pokazać je na jakiejś oddzielnej stronie internetowej dla wszystkich.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Fajne bobrowisko. Kumak też piękny.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Nie wiem czy Pan mnie zrozumiał. Chodzi o pokazanie obiektu nie tylko w krajobrazie, ale stworzenie dokumentacji fotograficznej tzn jak ktoś będzie chciał odtworzyć obiekt to na podstawie tej dokumentacji to zrobi. Oglądając takie zdjęcia każdy poczuje się tak jakby był na miejscu i zwiedzał ten obiekt.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Nie "Pan" - po prostu Bogdan
Widzisz, cerkiew w Wołowcu w jakiejś tam części była restaurowana na podstawie zdjęć, które udostępniłem pani konserwator.
Ponadto istnieje wiele organizacji i fundacji dbających o dobry stan zabytków. Oczywiście wszystko rozbija się o pieniądze.
Poczytaj o fundacji Magurycz.
Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|