cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja na twoim miejscu bym się nie śmiał - ciekawe jak do domu wrucisz![]()
O to bym się nie obawiał. Bodzip jest stamtąd, zima to normalna rzecz ,miejscowi umieją jeździć zimą, zmieniają we właściwym czasie opony i wielu posiada łańcuchy tak na wszelki wypadek w bagażniku, nie wyjadą w trasę jak znani mi osobiście niektórzy warszawiacy na letnich oponach w styczniu, w góry.
Dawnymi czasy jeździłem zimą po Zawoi, Milówce ,Ciścu , Węgierskiej górce - takie dostawałem zlecenie. Przed Suchą Beskidzką zapinałem łancuchy na tylne kola malucha i zdejmowałem je często już u siebie w garażu , w Wadowicach , a zimy bywały wtedy zupełnie inne niż ta tegoroczna.
Aż zatęskniłem za taką zimą.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 14.01.12 o 17:55
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jak zima to zima, znak stoi, wiec trzeba uwarzac![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bodzip, zimę też macie jakąś ładniejszą.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Ja wcale za nią nie tęsknię, mam parę niemiłych wspomnień z jazdy w okresie zimowym z dawnych lat, np. zima stulecia - dwieście kilometrów pokonywałem przez dwa dni i dwie noce![]()
apz ma rację. Jak są takie trudne warunki, czuję się bardzo bezpiecznie na drodze. Mam dobre gumy. 39 lat już jeżdżę tak samochodami jak i motocyklami. Do tej pory nie miałem wypadku ze swojej winyA przydrożne rowy upstrzone są krzyżami - przykro to stwierdzić, ale to fakt - ludzi z rejestracjami z województwa stołecznego. Choć z drugiej strony jak jadę do rodziny na Kaszubach i widzę zakręt oznakowany ograniczeniem do 30, a takich zakrętów u nas w ogóle się nie oznacza, i przejeżdża zazwyczaj ok 110 km/h - to się nie dziwię że wylatują i lądują na drzewach.
No ale dość dygresji
Dwa przykłady zimy pięknej, słonecznej. Delikatny mrozik, słoneczko, brak wiatru. Oderne i Kunkowa.
219.
220.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Ładny zaskroniec![]()
No i fest zima.
Piękna ta zima na Twoich zdjęciach.
Ale chciałbym z innej beczki.
Właśnie wertuję książkę Kelbyego i jest tam przykład z ikoną.
Użyłem Twoich zdjęć do ćwiczeń i tak mi wyszło.
Może Ci się to ćwiczenie przydać. Bez użycia krzywych i poziomów.
Tryb zmieniony na lab -> zastosuj obraz i zabawa suwaczkiem i trybami mieszania.
![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Jasiu, dzięki wielkie za Twoją wersję. I powiem, że może się podobać. Naprawdę. Jest jaśniejsza, ma mocniej podbite kolory.
W mojej wersji starałem się przypodobać do oryginału. A oryginał jest jescze bardziej płaski, w bardzo bardzo ciemnym miejscu - mówię o górnej ikonie. Robiony oczywiście bez lampy, bo nie wolno.
...
Tak patrzę jeszcze raz i coraz bardziej mi się podoba![]()