Czarne.
Tak sobie pomyślałem, że tego się raczej nie robi w otulinie parku narodowego.
2738.
2739.
2740.
2741.
i małe wyjaśnienie dotyczące zamazywania numerów rejestracyjnych. Firmy które są zarejestrowane w CEIDG i KRS - ich dane są publiczne.
Czarne.
Tak sobie pomyślałem, że tego się raczej nie robi w otulinie parku narodowego.
2738.
2739.
2740.
2741.
i małe wyjaśnienie dotyczące zamazywania numerów rejestracyjnych. Firmy które są zarejestrowane w CEIDG i KRS - ich dane są publiczne.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Sądzisz, że właściwiej jest pod krzaczkiem i dookoła pełno papieru i innych środków higienicznych?
Tylko... oni je rozstawiali, czy myli Karcherem po jakimś używaniu na imprezie?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Hucuły z Regietowa.
2742.
2743.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Czy wiecie moi drodzy jak powstają ikony ?
Malowane na drewnie. oryginalne na na cyprysie lub cedrze. Współcześnie to sosna, jodła, modrzew, lipa.
W Nowicy przy ośrodku Sarepta jest także centrum pisania ikon. Tak, pisania - bo z rosyjskiego malować to pisać (писать)
Z Ukrainy, Bałorusi, Rosji - przyjeżdżają młode dzieciaki i uczą się pisać ikony.
Dom ikon.
2744.
2745.
... w środku
2746.
2747.
2748.
2749.
panie przy pracy.
2750.
2751.
2752.
2753.
2754.
@Bodzip - zdjęcia świetne, ale nie mam przekonania do współczesnych ikon.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
Bardzo ciekawa fotorelacja z Domu Ikon. Zdjęcia świetne, a 2752 - super. Cóż...dzisiaj współczesne ikony nie bardzo nam się podobają, ale za kilkaset lat... kto wie. Nabiorą patyny, tajemniczości i może inaczej będą odbierane, o ile jeszcze ludzkość wtedy będzie istniała![]()
Fajna relacja, porządnie zaprojektowana - ze wstępem, rozwinięciem i zakończeniem, realizowana stosownie do tematu, z dużą dozą spokoju i ładu, technicznie i kompozycyjnie wzmocniona, nasycona ciekawością by przyciągała oko, zapraszała do myślenia.
Pzdr, TJ
coś w tym jest co lisiajamka piszesz![]()
fajne mimo wszystko jest to że komuś chce się pisać ikony
dzięki za relację
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22