Och, jest sporo takich "starych-nowych" domów w Beskidzie. W Nowicy raczej mało, choć już i teraz zaczynają rosnąć. Mimo to, Nowica jak do dzisiaj jest jednak takim małym skansenem. Najwięcej to ich rośnie w Izbach, Banicy, Wysowej.
Taaak - Wysowa... uzdrowisko i jeszcze nic nie zapodałemAle będzie - obiecuję
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Świetne te fotki, a landszafciki nieskażone ludzką stopą.U nas ani jeden dzień się nie nadawał na zimowe focenie.
W Wysowej byłam sto lat temu, chętnie zerknę, jak wygląda teraz.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
@ nevra - masz przecież bliziutko462 km dobrymi drogami
Wysowa zmieniła się bardzo. Zrobiła się nowoczesna, ujęcia wód leczniczych zamknięto. Teraz są płatne. Jest nowa pijalnia, nowy park zdrojowy. Dla jednych ładniej, dla innych hmmm
A dzisiaj kapliczka dla Karola - w różnych ujęciach. Przysłup.
291. 292. 293. 294.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W pięknych okolicach mieszkasz Bodzipie, bardzo przyjemnie się ogląda Twoje fotki
Jacek
Fajna kapliczka
maleńki frasobliwy Jezus - urokliwa rzeźba ...
najbardziej mi się podoba 4ka![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Eh, nie przypominaj mi Wysowej... Takie fajne miejsce widokowe miałem po wyjściu z lasu szlaku od Blechnarki (lub do Blechnarki, zależy jak się szło), i dali się tam na łąkach komuś pobudować. Teraz patrzeć następnych 'pałacyków'... Perła Beskidów, a robią z niego miasto duchów. Poza sezonem połowa domów wyzamykanych na cztery spusty, okiennice zabite dechami, a właściciele przyjeżdżają tutaj skorzystać z toalety w ładnych okolicznościach i to na trzy dni w roku. A potem 'czemu w regionie wszystko leci na łeb'. Ale mnie nerw wziął
Kapliczka, jak każda (nieodnowiona na nową modłę) - przecudna i pobudzająca wyobraźnie.
Piekne swiatlo zlapales na fotkach z kapliczka. Basniowo wyszlo.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Kapliczka miodzioDuzo sloneczka na fotkach.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO