Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Bogdanie ostatnią rzeczą, którą chciałbym zrobić, to zabić Ciebie. Więcej nie będęA tak na poważnie, to z Wysowej, jak podjedzie sie do Ropek to tylko jedna łagodna przełęcz, wiec było mi blisko. Nawet z przełęczy kiedyś Jędrek zimą na sankach do cmentarza dojechał.W drugą stronę natomiast spał.
A co do tych łamiących przepisy, to kiedyś jak wracałem stamtąd po zachodzie, oczywiście wjechał do doliny myśliwy, samochodem postrzelać...
Miejsce po cerkwi w Czertyżnem też kiedyś oglądałem. Szkoda, że jest takie zarośnięte.
Ładne też zdjęcia z cerkwi z Banicy
O, a tej kapliczki jakoś z bliska nie oglądałem![]()
Dzięki Wam bardzo za ciepłe przyjęcie
Zdaję sobie też sprawę, że zdjęcia (te ostatnie) takie kontrastowe - ale światło bardzo ostre było, a wielkiego wyboru nie miałem - robić albo nie.
Niedługo Świerzowa Ruska bis. - nadal dużo gołych patyków, ale mam kilka nowych ciekawych ujęć, a i cmentarz wsi znalazłem. Świerzowa Ruska słynie z największych krzyży przydrożnych, sięgających nawet 5 m wysokości.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Czekamy.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Kapliczka przednia.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Systematycznie przychodzę pooglądać Beskid na dobrych fotach, i poczytać powiązane historie.Dzięki Bodzip!
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 5.05.15 o 12:57 Powód: literówka
Nie wierzę Bodzip, że dopiero teraz Czertyżne odkryłeś. No po prostu nie wierzę, nie kitujZ przełęczy nad Czertyżnem (przeł. Lipka) jest superancki widok na Ropki i okolice. Są tam też inne atrakcje
Nawet ja mam zdjęcia z Czertyżnego gdzieś tak sprzed 10 lat
Co do Świerzowej to zawsze zastanawiał solidny trakt kamienny (niemal bruk) idący do niej od strony przełęczy Majdan. Tzn. zastanawiał - po prostu mamy XXI wiek, a oni sto lat temu potrafili w takim terenie poprowadzić*drogę... I jeszcze utwardzić.
Tylko nie zapomnij o danielach![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego