model dobrze sie ustawił![]()
model dobrze sie ustawił![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Cmentarz wojenny w Ropicy Górnej, kolejne bardzo urokliwe miejsce.
Przerywnik z kaczką w kwadracie do przyjęcia, na moje oko zostawiłbym więcej dołu w tym kadrze.
Pozdrawiam
Nadrobiłem zaległości - cmentarz w Ropicy Górnej ciekawie pokazany, ale z niecierpliwością czekam na Łuzne Pustki, bo miejsce to dla mnie zupełnie nieznane![]()
Łużna Pustki to cmentarz olbrzymi. Lokalizacyjnie położony na dwu wzgórzach. Pochowanych jest tam 1186 ludzi.
Dotychczas jak było pochowanych 200, 300 ludzi to zdawało się dużo. Tam jest 4 -5 razy więcej.
Mam już sporo materiału ale w sumie mało ciekawych ujęć. Czekam do wiosny, bo teraz pora roku jaka jest to widać. Zdjęcia pewnie wyjdą technicznie dobre ale jakieś nijakie.
Druga część Ropicy Górnej. Jutro trzecia i ostatnia. Eeee nie- będzie później Ropica Górna, ale inny cmentarz
I jeszcze jedna uwaga. Pamiętacie jak pokazywałem cmentarz Gładyszów-Wirchne ... Gospodarze cmentarza poszli na łatwiznę i zamiast wykosić trawy to zlali wszystko randapem.
Tutaj podobnie. Proszę się cofnąć i popatrzeć na poprzednie zdjęcia - piękna zieleń traw, wprawdzie bardzo mocne słońce, ale było do opanowania na zdjęciach.
A tu - mamy wypaloną glebę, zrudziałe podłoże. Fakt, wygodne do utrzymania cmentarza, ale gdzieś uciekł jego duch
1143.
1144.
1145.
1146.
1147.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
I z cmentarza zrobili step.cwaniaki.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 20.02.14 o 21:41
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pisali kiedyś o tym w oficjalnym gorlickim zbiorze plotek![]()
czyli w GG.
Byleby jej nie odbudowali tak jak podobno zrobiono to z wieżami na jednym z cmentarzy w rejonie Gładyszowa - o wiele niższe jak w oryginale i z kiepskiej jakości drewna.
Z tego co pisali w gazecie to nie będzie możliwości wychodzenia na górną część kaplicy - tak jak to było w oryginale gdzie była część, którą można nazwać widokową.
A tak swoją to drogą to kaplica gdy jeszcze stała i znalazły się pieniądze na odbudowę to nagle dziwnym trafem spłonęła.
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()