Cerkiew w Wołowcu bardzo pięknie położona, do tego bezpośrednie otoczenie starych drzew dodaje uroku, zwłaszcza na tym małym cmentarzu.
Bardzo klimatyczne miejsce.
Czekam na kolejne odsłony.
Pozdrawiamy
Cerkiew w Wołowcu bardzo pięknie położona, do tego bezpośrednie otoczenie starych drzew dodaje uroku, zwłaszcza na tym małym cmentarzu.
Bardzo klimatyczne miejsce.
Czekam na kolejne odsłony.
Pozdrawiamy
Twoje fotoopowieści budzą zainteresowanie. Być może za jakiś czas pozostaną już tylko fotografie ?
Dzięki sliczne wszystkim za odwiedziny i słówko
Zapodam jeszcze ostatnie kadry z Wołowca.
Na początek studnia. Jak się jedzie z Małastowa poprzez Pętną do Wołowca, to pomiędzy drogą, a ścianą lasu są rozległe łąki. Na nich co kawałek są studnie. Prawdopodobnie do pojenia zwierząt, jako że zabudowań blisko nie ma.
No to wiedziony ciekawością wsadziłem łeb swój niesforny do takiej studni. Stara, z kamienia, tylko wierzchnia cembrowina betonowa.
Woda jak kryształ
987.
Po drugiej stronie łąki przy cerkwi, jest współczesny cmentarz. Użytkowany. Pomniki na nim są i stare i nowoczesne. Cudowna lokalizacja.
988.
A na koniec, zdjęcie które naprawdę mi się spodobało. Klęczące przed cerkwią drzewa.
989.![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Świetna studnia. Kiedy album/przewodnik po cmentarzach i cerkiewkach?
Świetnie pokazujesz klimat cerkwi i cmentarzy, a i studnia niczego sobie![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Bogdan, z tą studnią to chyba jakaś ściema, tam w środku kran jest![]()
![]()
The question is, who cares?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
klęczące drzewa bardzo mi się też spodobały, trochę Cerkiew uciąłeś ale co tam, te drzewa są po prostu niesamowite
To ostatnie śiwetnie wypatrzoneŁadne kadry.